Deutz D4005 - Hoe komt het dat het toerental op en neer gaat?

Wat is een correcte prijs voor een normale Deutz D4005? Ik zou er een kunnen aanschaffen maar deze heeft een paar mankementen: het voornaamste: bij het gas geven reageert deze maar laat en gaat het toerental omhoog om dan terug traag naar beneden te komen. Hij gaat precies uit zichzelf op en neer. Hoe zou dit kunnen komen?
johan dier

Reacties

argenterio
Regulateur is niet zo snel reageren als moderne diesel, maar kan ook stuk zijn bij sterke afwijken toerental. D4005 voor rond 2000 euro afhankelijk conditie is duurder dan ford deksta of mf. Dus waarpm deutz.?
Fendt926Driver
Misschien geen olie meer op de brandstofpomp. Maar diesel olie.
Deze brandstofpompen werden nog niet automatisch mee gesmeert met de motorolie.
Misschien aflaten wat er op zit en weer netjes vullen met de juiste olie
johan dier
[@Fendt926Driver bedankt voor je antwoord, welke olie is de juiste?
basia
@johan dier

Gewone motorolie ; zoveel bijvullen tot de gasolie is verdrongen en er olie uit de niveau plug komt
argenterio
Onderhoudsboekje is hier ergens op de site te downloaden, daarin het olie verversen v an brandstofpomp. Jouw vraag staat ook rechts onder gerelateerde vragen: "is opeens onregelmatig gaan lopen..." Kan geen kwaad om ook even door te lezen.
deutz6007
+1
Henk 1120
@deutz6007 Dat is een mooi duidelijk filmpje met een duidelijk antwoord op bovenstaande vraag 👍🏻
+1
johan dier
De trekker is gekocht! Bedankt voor jullie reacties.
Wat is de beste motorolie voor deze trekker? De gewone 15w40? De handleidingen downloaden lukt blijkbaar niet meer..

groeten,

Johan
Rozema
@johan dier Dat is raar, ik heb ze er zelf opgezet en kan ze ook niet meer downloaden. Misschien weet @Tinus een oplossing?!
Jochem Menting
@johan dier 15 w 40 niet syntetisch
johan dier
Ik kan het probleem met het toerental nu beter beschrijven:

na het starten is het moeilijk om de tractor stationair te laten draaien omdat de gas niet makkelijk te regelen is, als je gas geeft schieten de toeren snel omhoog om dan traag te zakken. Nadien valt hij dan zo ver terug dat hij bijna stilvalt en je snel weer gas moet bijgeven waardoor de toeren weer omhoog schieten en zo blijf je bezig en duurt het een tijdje voor je het juiste toerental met de handgas hebt gevonden om hem stationair te laten draaien.. Als je dit dan eindelijk hebt gevonden gaan de toeren terug zachtjes omhoog zonder dat je zelf iets verandert aan de gas..
Iemand die weet hoe dit komt?
Henk 1120
@johan dier Heb je de olie al gecontroleerd, op de brandstof pomp?
Gerron
@johan dier Nog maar zo'n filmpje:

En nu maar eens wat gekke gedachten als je er niet uit komt: Is de brandstofpomp/motor wel origineel en komt hij niet van een kraan ofzo? Werkt de retourleiding van de verstuivers wel?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!