Nieuwe eisen landbouwaanhangers: luchtremmen en fietsenvangers?

Hallo allemaal,

Ik hoor de laatste tijd nogal wat verhalen rond de verandering van de eisen voor landbouwaanhangers. Zo hoorde ik dat luchtremmen boven de 8 ton verplicht zijn voor nieuwe aanhangers en dat er ook fietsenvangers op moeten.
Weet iemand hier meer van of is dit onzin?

Alvast bedankt,
Jordy

Deel dit topic

Reacties

JordyW
@valmet 605
Bedankt voor de link, maar dit is al een vrij oud artikel. Ik dacht dat er volgend jaar iets zou veranderen rond deze eisen.
Landini 6500
@valmet 605 staat ook op deze site dat de maximale snelheid nog steeds 25km/uur is
wie houd zich daar aan ?
valmet 605
@Landini 6500 vertel mij eens wat de max snelheid op de weg is.... en o ja als je in de flevopolder 43kmh plus rijd vanaf welke snelheid je dan boete krijgt....
Landini 6500
@valmet 605 25 km/uur 40 word gedoogd boven 40 bekeuring
SJB533
@Landini 6500
Klopt.

Staat trouwens wel iets in, dat niet meer klopt.
valmet 605
@Landini 6500 je krijgt in de flevopolder dus een boete vanaf 25kmh gerekend!!!
+1
930triplemaaier
Luchtremmen mogen ze direct verplichten van mij als je dat eenmaal gewend bent wil je niet meer zonder
en want fietsenvangers en bumpers betreft ja het komt de veiligheid ten goed en nee want het zijn wel dingen die je makkelijk krom rijdt tijdens het werk in het veld.
+1
Fordje4600
@930triplemaaier inderdaad luchtremmen werken beter en fijner
verwijderd
JordyW
@JD3010
We hebben nu ook hydraulische remmen op onze kipper, maar omdat we een nieuwe willen zijn we aan het kijken om er ineens dan maar luchtremmen op te pakken, ook al is dit wat duurder. Niet zozeer voor de remkracht, maar vooral om de veiligheid.
JordyW
Ik heb zelf nog eens gezocht en nu heb ik dit artikel gevonden: cumela.nl/verkeer-en-vervoer-voertuigeisen/…

Hier staat dat alle aanhangers voorzien moeten worden van een losbreek-reminrichting. Nu zit dit bij luchtremmen ingebouwd, want als de slang losschiet gaat hij op de rem. Maar hoe wil je dit maken bij hydraulische remmen? Moet je dan soms net zoals bij een aanhanger een handrem met een staalkabel aan de trekker koppelen? Dit lijkt me toch niet echt handig aangezien (bijna) geen enkele kipper een handrem heeft.
Hoe denken jullie dat je zoiets moet gaan maken?
Favorit614
@JordyW Die setjes zijn bij Kramp en Granit in de handel.
kramp.com/shop-be/nl/….
+1
JordyW
@Favorit614
Ja oké, maar nu verlangen ze dus van elke boer met een beetje kipper of platte wagen dat hij een losbreek-rem gaat opbouwen. Ik betwijfel of iedereen dit dan ook echt gaat doen.
930triplemaaier
@JordyW dr komt een overgangstermijn maar uiteindelijk zullen alle machines aan de nieuwe regels moeten voldoen
JordyW
@930triplemaaier
Oh zo, weet jij soms ook hoe lang die overgangstermijn dan is? Ja uiteindelijk zal voor de regelgeving alles zelfde moeten zijn. Ik denk dat we ook met de luchtremmen deze kant op gaan net zoals in Duitsland.
930triplemaaier
Ties6210
@JordyW ach voor een beetje boer moet het wel te behappen zijn
Bleistra
@JordyW stikstofbol met kogelkraan en terugslagklep! Dan heb je al los breek inrichting! Heel wat opgebouwd al voor buitenland.
930triplemaaier
@Bleistra vergeet je niet de terugslagklep?
Bleistra
@930triplemaaier als je goed leest stond die er al tussen😃
+1
Fast Eddy
Als je op het punt staat een nieuwe kipper of aanhanger te kopen zou ik voor luchtgeremd gaan.
Zeker als je al een trekker met luchtremaansluiting hebt. Steeds meer trekkerfabrikanten bieden al standaard een luchtreminstallatie aan.
+1
930triplemaaier
@Fast Eddy je kunt als er ook een trekker voor zou moeten zonder luchtremmen kiezen voor combieremmen. Dan heb zit in de drijfstang van de rembooster nog een hydraulische cilinder. Die optie kost je maar een paar 100 euro en dan heb je wel de flexibiliteit. Dan grijp je kwa remmen nooit mis en ben je voor bereid op de toekomst
Fast Eddy
@930triplemaaier

Dat is ook een serieuze optie om te overwegen.
930triplemaaier
@Fast Eddy voor een 3 asser toendertijd 500 euro betaald altijd nog goedkoper dan een setje remvoering vervangen van de trekker
JordyW
@Fast Eddy
We zijn inderdaad voor luchtgeremd aan het kijken, maar onze john deere heeft geen luchtremmen. Wat zou zoeits kosten om op te laten bouwen, €3000 ?
Fast Eddy
@JordyW

Ja zo iets. Misschien is er tweedehands wel wat te krijgen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
27
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN