John Deere X540 - Motor loopt prima, maaidek start niet

Hallo,

Bij de zitmaaier John Deere X540 start en loopt de motor prima maar het maaidek slaat niet aan. Bij het bedienen van de schakelaar hoor ik heel sporadisch een tik. Wat is er defect, heb de zekeringen en kabels nagelopen, lijkt ok? Mogelijk een relais?
houtklover

Reacties

Fast Eddy
Zit de riem er wel goed op?
RobVolvo
De magneetkoppeling onder aan de krukas kan ook kuren vertonen...
houtklover
Tijdens het maaien valt het maaidek uit en af en toe slaat deze weer aan. De PTO clutch lijkt niet te schakelen. Ik heb zojuist de schakelaar zelf (op het dashboard) doorgemeten en deze is goed. Hoe kan ik de PTO koppeling demonteren.
houtklover
PTO heeft een weerstand van 3,5 ohm, dit zou goed moeten zijn. Ik heb het idee dat het maaidek niet meer aan slaat na ca. 5 min maaien (warm?). Na een tijdje stilstaan hoor je de PTO wel in en uitschakelen (in lijkt iets vertraagd). Iemand een idee?
radium45
@houtklover Wat is de laadspanning gemeten bij ingeschakeld dek?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere X540 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!