Illustratie van:

John Deere 6010 Serie - Lampjes dashboard knipperen, oliedruk, hydrailiek, luchtfilter, transmissie

Startmotor draait snel rond, trekker slaat aan en weer af, na meerdere keren blijft hij lopen.
volgende dashboard lampen blijven knipperen, rode STOP, gele uitroepteken, handrem, hydrauliekolie, transmissie, oliedruk, luchtfilter, transmissie.
Er zit ondertussen nieuwe motorolie op en nieuwe filters, hydrauliek filters vernieuwd, luchtfilters vernieuwd, accu is ok, massa is ok, geeft 14,4 volt als motor draait. Aftak as gaat niet aan.
Wie kan me helpen met dit probleem.

Deel dit topic

Reacties

spotmelker
Misschien moet je even door de zekeringenkast. Dezelfde verschijnselen doen zich wel eens voor bij de omkeerschakeling en dan blijkt de zekering slecht contact te maken.
+1
JD1640
Bedankt, zal gaan checken@spotmelker
JD1640
Ik heb alle zekeringen gecheckt en schoongemaakt. Storing is niet verholpen. In ieder geval bedankt voor de reactie.@spotmelker
3130ls
@deeremeneer deel misschien
JD1640
Sorry, wat bedoel je met deel misschien@3130ls
3130ls
@JD1640 typefoutje sorry.deel moes daar niet staan
JohnDeere5720
Hallo JD1640,

Dit alles wat jij beschrijft klinkt als een hoofdzekering, zit bij onze JD5720 rechts van het motorblok onder de motorkap. Bij jou als het goed is ook.
Dit zijn flinke jongens van 70Ampere.. waarschijnlijk is deze langzaam los getrild.

Kijk ook gelijk even naar de uiteinden van de zekering, het stekkertje zeg maar. Hier gaat zoveel stroom door dat als deze een poos los getrild is geweest dat de stekker gaat ''lassen'' en dus kan deze gedeeltelijk gesmolten zijn.

Ik hoop dat je het probleem kan vinden.

Groeten,
JohnDeere5720
JD1640
Hoofdzekering was niets mis mee, toch even los gehaald en alles schoon gemaakt, heb niet meer kunnen testen omdat de accu inmiddels plat is. Bedankt voor de reactie. @JohnDeere5720
jd user
Je hebt een dynamo probleem.Rode draad zit die goed vast.En verder je hebt te weinig stroom .Dus is je dynamo of accu versleten.
JD1640
Bij de dynamo zit alles goed vast. Heb nieuwe accu gemonteerd en nu gaat de startmotor niet rond. Deze met moeite los gehaald en kan deze maandag laten testen, voorheen deed deze het wel dus is volgens mij niet het euvel.@jd user
jd user
Heb je wel een volle accu gehaald?.....Wil weleens dat je 1 meekrijgt die geen stroom in zit.
En toch heb je een stroom probleem.te weinig .
JD1640
Ja , was vol@jd user
paulusmahandel
Controleer de stekkerverbindingen naar de cabine ook eens.
inspuiten met contactspray/wd40 en weer in elkaar
stekkerverbindingen in je dasboard geen goed contact kan ook nog.
frammi
Dynamo testen en kijken of de massa aansluitingen van de accu naar chassis goed is. Dit is ook een veel voorkomend probleem.
JD1640
Vandaag startmotor en dynamo laten testen, beide zijn in orde.
Ik heb wel geconstateerd dat onder de brandstofpomp en naast de peilstok een elektrisch mechanisme zit ( onder een zwarte kap ) dat een raar geluid maakt als ik de accu aansluit en de trekker niet op contact zet, blijkbaar is dit defect, moet er achteraan gaan wat dit is en wat dit zou moeten doen.@frammi
deeremeneer
@JD1640 Het zwarte elektrische kastje wat je benoemt is je start relais. Zoals ik een beetje uit je verhaal opmaak zit er sluiting in of de kabels ernaast.
JD1640
Er gaan 2 dikke kabels naar toe ( ik denk in en uit ) en een kleinere stuurkabel .@deeremeneer
JD1640
Was inderdaad het startrelais, heb deze vernieuwd, motor start weer maar probleem zoals ik beschrijf in de start van de topic is niet opgelost. Dealer adviseerde om het dashboard uit te ruilen, moet dat maar proberen.@deeremeneer
paulusmahandel
@JD1640 bij de electrowinkels en ook de ACTION zijn spuitbussen te koop (Maxxter Air Duster)
Hier zou ik eerst je printplaat mee schoonblazen..
En ook de stekkerverbindingen daar binnen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6010 Serie ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0