Even voorstellen: hobbyman71

Ik ben binnenkort een bezitter van een mini/miditractor en ben dus nieuw hier op deze site. Ik kan dus jullie info goed gebruiken.

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Welkom. Roept u maar wat wilt u zoal weten.
Wij zijn met zijn allen heel goed in aankoop advies
hobbyman71
Hallo ik wil dus een miditractor kopen voor het maaien van de weide en voor het vlaktrekken van de paardenbak ( zandbak)
Nu kom ik op het internet vaak tegen dat je met een maaibloter van ongeveer 1.45 breed 30 tot 50 pk nodig bent. ( ik weet niet of het hier gaat om de werkelijke tractor pk's of om de pk's op de aftakas) De tractordealer vertelde mij dat ik met 27 pk (tractor pk's) ruim genoeg had. Wie kan mij hier meer over vertellen en heeft ervaring hiermee? Heb ik met 27 pk genoeg over? Of moet ik er dan met een kruipsnelheid over. Ga er voor het gemak maar even vanuit dat de grashoogte ongeveer een 15 tot 20 cm is...
Fendt926Driver
@hobbyman71 mijn broer heeft een kubota van 26 pk met 4wd maar hij zegt dat hij bijna pk /trekkracht te kort komt om de bak te egaliseren met zon krab ding.
deutzisthebest
Hallo en welkom!
Ik maai hier met een bloter van 1,50m breed met 35 pk. Kan hier goed mee werken. Alleen bij een hele dikke snee moet de trekker er best aan torren. Met 27 pk zal je iets langzamer moeten rijden.
hobbyman71
@deutzisthebest hoeveel pk heb jij dan op de aftakas?? en hoeveel hectare grond?
deutzisthebest
@hobbyman71

De deutz heeft weinig verlies op de aftakas, vermoed dat dat rond de 33pk ligt. Wat wil je met de hoeveelheid grond weten? Hoeveel ik per uur doe?
hobbyman71
@deutzisthebest Dat wilde ik graag weten, want een maaier/ trekker die er met 1 ha iets moeite mee heeft vind ik wat minder bezwaarlijk ( want dan zou je er voor kunnen kiezen om er meerdere keren over te rijden) dan wanneer je 10 ha hebt.
deutzisthebest
@hobbyman71

Aha, wij houden er hier ongeveer 5 bunder mee bij.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0