Illustratie van:

Hanomag Robust 900 - Heeft plotseling blauwe rook(na 3-4 weken stil gestaan te hebben en loopt op 5 of minder cilinders.

Toen ik vanmorgen mijn trekker weer eens starte na 4 weken was de rook blauw. dat is normaal ook zo de eerste 5 minuten maar nu bleef het blauw. toen ik na 10 min gas gaf liep hij maar op 5 van de 6 cilinders. ik heb alle verstuivers na gedraait. toen ik hem opnieuw wou starten kwam er water bij de opvoerpomp vandaan. toen ik ze nog een keer bijlangs draaide en opnieuw starte was er ineens een knal en stond de krukas in 1 keer stil(toen liep hij nog niet). nu durf ik hem niet weer te starten. maar weet iemand wat het probleem is? ik hoor het graag.
mvg..

Deel dit topic

Reacties

Gerron
Het probleem is denk ik water in de brandstof en/of in de verbrandingskamer. Water valt niet samen te persen dus gaat het mis.
Zou het kunnen dat er via de opvoerpomp koelwater in de brandstof komt? Ik ken deze trekker niet.Ik zou sowieso de kop loshalen om te kijken waar het lekt en of het dan wel draait.
Theoretisch zit het probleem bij de zuiger die omhoog zou gaan (Lekke bus?) als de motor niet gestopt was maar alles (Krukas en zuigeras) kan wel stuk of krom zijn.
Zoals @Gerron ook al zei eerste werk, de cilinderkop eraf. Dan kan je de eventuele schade zien. Is er niets mis kan je verder gaan kijken wat het probleem is van dat water en de blauwe rook. Anders zou het wel eens een aardige duit kunnen gaan kosten. Nieuwe zuigers, bussen, krukas, drijfstangen,...
Wimsumar
Beste Cedric-van-Thuyne:

Quote Reactie van @cedric-van-thuyne:
eerste werk, de cilinderkop eraf.

Niet zo hard van stapel A.U.B..

@HarmHanomag: Wat kun je van het motoroliepeil en koelvloeistofnivau zeggen. Is dat ook ineens ongewoon hoog/laag?
Gerron
@Wimsumar Daar moet je natuurlijk eerst naar kijken als de motor niet optimaal loopt. Maar je wil toch niet beweren dat hij na het vastlopen toch nog moet proberen om de motor te laten draaien? Alhoewel... Voorzichtig met de verstuivers (Testen!) er uit kan wel om te kijken of er nog beweging in zit.
Wimsumar
Beste Gerron:

Quote Reactie van @Gerron:
Testen!

De (17-jarige) topicvraagsteller is karig (en onduidelijk) met informatie. Met eerst een paar eenvoudige testen (peilcontroles) kunnen we stap voor stap verder.
+1
valmet 605
Alle verstuivers eruit en met een sleutel handmatig de motor rond trekken. Denk dat je dan al erg veel antwoorden krijgt!
Gerron
@valmet 605 En als de motor dan wel beweegt maar niet door wil draaien dan kan er een stukje van de zuiger of zuigerveer op de zuiger liggen die alles blokkeert.
valmet 605
@Gerron of een waterslag uit de verstuivers of de helft blijft staan enz enz. Het kan niks of van alles zijn.
Harmhanomag
Het probleem van het water is gevonden en is maar een klein dingetje. Voor de verstuivers na trekken heb ik de luchtfilterpot er ff af gehaald. En die zit onderaan vast aan een klepje die waarscheinlijk bedoeld is voor het water aftappen. Nadat ik hem weer vast heb gezet is denkik de pakking lek gegaan en als ik hem dan start en er komt druk op gaat hij lekken.
Harmhanomag
Nu het probleem van dat hij maar op 5 cilinders loopt. Zou het kunnen dat er een verstuiver niet goed is? Want dan breng ik ze morgen ff weg voor een verstuivertester.
Gerron
@Harmhanomag Nummer de verstuivers t.o.v. de motor en test ze. Probeer dan met de verstuivers er uit de motor handmatig rond te draaien. Als er een verstuiver kapot is dan kan het zijn dat de verbrandingskamer volgepompt is met diesel maar wegens geen verneveling geen ontbranding. En dan zit op een gegeven moment de verbrandingskamer vol met diesel die niet samenpersbaar is en is het boem! Wat er dan allemaal stuk is weet je pas als je de motor helemaal loshaalt. Het is mogelijk dat je krukas is gebroken.
Hetzelfde probleem krijg je als er water in de diesel zit.
robbin lamers
@Gerron een Hanomag is wel een indirecte inspuiter, weet niet of daar hier voor uit maakt...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hanomag Robust 900 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0