Illustratie van:

International 633 - Oliekeerring remmen los halen

Beste tf-leden,

Vandaag wil ik de remmen van onze 633 vervangen, nu heb ik de remschijven eraf achter maar ik wil ook de keerring vervangen want de remmen waren vet.

De keerring zit in een plaat achter het "remhuis" om het zo maar even te noemen, het probleem is nu dat ik die plaat wat erachter zit er niet vanaf krijg, hij schuift een kleine centimeter op en dan loopt hij vast. Ik heb al voorzichtig met een banden ijzer erachter gewipt maar geen resultaat. En ik zie ook nergens meer een borging o.i.d. zitten.

Moet dit met meer kracht gaan of zie ik iets over het hoofd?
Ik hoop dat jullie me hiermee kunnen helpen.

Luc

Deel dit topic

Reacties

jo845xl
Hefblok eraf , dan kun je de grote tandwielen van de steekassen ( 2 bouten ) eraf halen .
Om die tandwielen te verwijderen zou het kunnen dat je de steekassen ook moet verwijderen .
@jo845xl

Phoe nog een hele klus dan, dat had ik niet gedacht.
jo845xl
@TerraJohnDeerefan Zoiets kun je toch geen "hele klus" noemen ? Kom , begint er maar aan , het is nog lang licht. 😄
@jo845xl

Nee als er geen cabine opzat was het allemaal een stuk makkelijker, maar het is wel te doen idd, ik heb nu de stoel eruit en de remmen. Morgen alles een heel goed schoonspuiten daar ligt echt heel veel rommel in.
Klein Rot
Probeer de keerring er zo uit te halen en de plaat met de lagers waar het differentieel in hangt te laten zitten. Door een of twee zelf tappers of spaanplaat schroeven in de oude keerring te draaien kan je proberen deze er uit te wrikken.
@Klein Rot

Had ik ook aan gedacht maar ik heb simpelweg te weinig werkruimte door de cabine.
verwijderd
jo845xl
@international533 Neen , dat klopt maar in de steunen van het differentieel zitten "gaten" waarin de grote tandwielen van de trompetten passen , dus die tandwielen zitten in de weg .
Terrajohndeerefan wil die steunen eraf halen dus het tandwiel moet los en ik denk zelfs dat de trompet eraf moet om het tandwiel te verwijderen
@jo845xl

Ja precies zoals je het het zegt, ik heb het op foto's gevonden hoe het zit.

Zal ook wat foto's maken van de week en plaatsen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 633 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
729
TREFWOORDEN