Kubota B6000 - Aanschaf Kubota B6000- B6000i aandachtspunten

Hallo, Ik ben nieuw hier. Ik ga verhuizen naar het platteland en neem een paar paarden mee. Ik ben nu op zoek naar een mini trekker en ik vind de Kubota B6000 en B6000I zo mooi. Ik heb begrepen dat het ook goede trekkers zijn.
Mijn vraag is of iemand weet waar ik op moet letten bij de aanschaf van zo'n trekker.
Wat zijn zwakke plekken en dergelijke.
Bij voorbaat dank
TrekkerEric

Reacties

Wimsumar
Beste TrekkerEric: "Een paar paarden'', schrijf je.
(Vrouw, schoonmoeder en een haar tante? 😎 ).
Ehhhh,.. sorry. Ga je die paarden houden als 'staldier' of krijgen ze weidegang/vrije uitloop op een X-aantal hectare?
Vuistregel: per paard 1 minitrekker. Dus bij meerdere paarden + bijbehorende oppervlakte weiland kun je beter een 'gewone' landbouwtrekker (+ werktuigen) aanschaffen.
Het enige voordeel van een minitrekker is dat ze geschikt zijn in een kleine ruimte te werken. Verder zijn ze kwa prijs (ook werktuigen!) en prestaties ronduit teleurstellend (te beginnend met altijd slecht starten vanwege het immer noodzakelijke voorgloeien).
Fendt926Driver
Kijk uit met de 6000 serie van kubota.
De enigste serie ter wereld die een links draaiende achter aftakas heeft.
Als je er ooit iets van een maaier schudder of hark achter wilt hangen moet alles aangepast worden.
Alleen de originele kubota frees die er vaak bij is kan links en rechtsom aangedreven worden.
En zoals wimsumar zegt bij een grotere oppervlakte dan 1 ha is een kleine landbouwtrekker veel gebruiksvriendelijker. Ook een manegevlakker is aan de zware kant voor zo een lichte trekker of je moet er 4 keer overheen aaien.
Yanmarthomas
Ik zou voor een zwaardere gaan of landbouw trekker en wil je ooit maaien of bloten of iets linksdraaiende aftakas heeft ie dus dat gaat niet
Yanmarthomas
@Yanmarthomas met een b6000 dan^^
Wimsumar
Beste YanmarThomas:

Quote Reactie van @Yanmarthomas:
dat gaat niet

Topicvraagsteller TrekkerEric had al begrepen dat het goede trekkers zijn. Dat zal een B-6000-verkoper hem wel heel leep wijsgemaakt hebben. "Goede trekkers", ja, om een aanhangwagentje te trekken. Als aandrijver van een machine kun je er niets mee.
Yanmarthomas
@Wimsumar deze reactie snap ik niet maarja 😀
Huibertsg
Ik gebruik de B6000 in een bos van ca 2 hectare voor vervoer van hout, stronken, snoeiafval e.d. En ook voor het met omtrekken en verwijderen van opschot. Door het "verkeerd-om" draaien van de aftakas is deze trekker niet geschikt voor werktuigen die met de aftakas aangedreven moeten worden m.u.v. de bijgeleverde grondfrees. Een 3de scharnierpunt voor de hefinrichting achterop deze trekker zou ook handig zijn geweest. De inzetbaarheid van deze trekker is dus beperkt. Voor mijn doel heb ik er wel veel plezier van.
patrick-vda
Ik heb een occasie hef inrichting aangekocht , waarmee ik een ploeg kan trekken, een gatenbalk kan monteren, een aanhangwagen kan trekken, en ik heb bijkomend een trekhaak gelast, die gemonteerd zit met de 4 bouten van de grondfrees S 850, die ik heb.
Bijkomend heb ik een frame gelast met een aanaarder voor aardappelen voor gebruik in de tuin.

ik kan frezen, ploegen, een kar trekken, ....
ik ammuseer mij met deze B 6000 trekker van Kubota.

aftakas draairichting kan met een extra ( prijzig) omkeer-set worden gewijizigd.
(heb ik (nog ) niet )

ik heb deze minitrekker gekocht voor werkzaamheden in de tuin, omdat mijn old timer Massey ferguson 135 hiervoor te groot, te zwaar is. Dus, dit kubotatrekkertje is een perfecte oplossing voor mijn tuin.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B6000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!