Negatieve reacties om grotere hoeveelheden foto's

Hoi,

Volgens mij is nu de tijd wel een keer gekomen, dat er een einde moet komen aan het geze... gedra..., gemugge... de negatieve reacties, die ontstaan uit grote bakken foto's, die per dag geupload worden. Het wordt vervelend; gewoon irritant! Dat moet dus ophouden. Ik kan natuurlijk de reacties/discussie afkappen. Daarmee neem je alleen niet de bron van de ergernis weg. De belangrijkste reden, die ik voorbij zie komen, wanneer het gaat om een (volgens diverse leden) te grote hoeveelheid foto's, is, dat er genoeg foto's/discussies niet eens meer getoond worden in de overzichten (Nieuwste foto's, Nieuwste filmpjes of Tractorfan Vandaag, doordat ze wegzakken. De meeste leden willen uiteraard geen 30 pagina's foto's door zitten bladeren, om eventueel een interessante foto te zien en daarop te reageren. Ik denk, dat we eisen moeten stellen aan het aantal foto's, teneinde alles in goede banen te leiden.

Mijn idee, om het geheel qua foto's in goede banen te leiden:
  • Maximaal 10 foto's per etmaal
  • Maximaal 3 foto's per machine/combinatie
Met andere woorden: je zult de beste foto's moeten uitzoeken.

Post je meer, zal een admin in moeten grijpen, lees: de foto's (deels) naar eigen inzicht verwijderen. Uiteraard zonder aanziens des persoon. Of je nu Henk, of Ingid, heet, of Donald (of Ivanka 😍) Trump.

En voor diegene, die meent, dat hij of zij complete reportages moet blijven plaatsen: Er zijn andere manieren, om die foto's te tonen aan de rest van de wereld.

NB: namen noemen is overbodig.

Deel dit topic

Reacties

+15
DANOONTJE POWERR
Goed opgelost lijkt mij.
Wat ik persoonlijk het jammerst vind is dat er vaak domweg foto's geplaatst worden zonder verdere omschrijving.
Zet er even bij wat er gebeurd op de foto, dat maakt het zoveel leuker!
+1
erik9831
@DANOONTJE POWERR ik doe het ook niet altijd (vermelden waar de foto's gemaakt zijn of verhaal) ... vergeet het soms. Tinus heeft in het verleden ook gevraagd om trefwoorden toe te voegen bij het plaatsen. Ik denk er iedere keer aan als het er al op staat 😄
+1
DANOONTJE POWERR
@erik9831 Je bent nooit te oud om te leren, haha.
+5
Fendt612e
Hier ben ik het helemaal mee eens.
Iedere dag zie je de zelfde personen die soms wel 20 fotos plaatsen
🔝
+6
Arie_MF
@Fendt612e als je die foto's achter elkaar plakt is het net een film, van iedere meter die een machine aflegt is wel een foto gemaakt. En de interessantere foto's van bijvoorbeeld die schuurvondst of uit de oude doos loop je zo mis als je op het verkeerde moment op de site komt, want na een paar pagina's met meer van hetzelfde haak ik af.
ronald73
Quote Reactie van @Arie_MF:
als je op het verkeerde moment op de site komt

Beste tijd om foto's te plaatsen en te bekijken is tijdens schooltijd 😉 Volgens mij krijg je dan de meeste serieuze en leuke reacties.
+2
Albert Peters
Mee eens soms is het wel heel veel van (bijna)het zelfde
arjanvw
Prima oplossing!
echte844
Volledig mee eens al vind ik 10 foto's per etmaal al veel. Maar wat is een beter idee.
Heb de laatste tijd al geen foto's meer gekeken omdat er weer een of andere puber een hele serie nietszeggende foto's van een of andere aftandse als kermisatractie verklede trekker heeft staan.
Maar een enkele goed genomen foto kan ik altijd wel waarderen.
+1
GROENEDEERE
Dankjewel sjoert hopelijk gaat het handhaven jullie ook lukken.
Ik heb er alle vertrouwen in.
+6
mklok
Helemaal mee eens , ook maar gelijk de accounts aanpakken die hier op de site de boel lopen te bestieren met onzinnige teksten e.d.
+1
SJB533
@mklok
Daar wordt ook nog wat voor uitgewerkt
+1
a3vandiejen
Goed gedaan, helemaal mee eens. Soms heb ik idd geen zin meer om er allemaal door heen te gaan.
Arie_MF
@a3vandiejen ben je morgenochtend bij de Haan?
+1
kramer
@Arie_MF Ik wel, en dan kan je gelijk mijn trekker zien en daar wordt je niet vrolijk van.
We vertrekken daar om 9 uur al.
1046
@kramer hebbie schade dan???
kramer
@1046 Een JD 4020 met hydro 4 wd, motor sloeg af op een steile helling en had toen geen rem meer en kwam terug tegen mij aan.

(klik om te vergroten)

1046
@kramer ai . Das nie fraai
RPCounty
@kramer tis toch eeuwig zonde.
+5
Arie_MF
@kramer branden die JD's niet af, dan helpen ze een MF wel in de vernieling🤔. Zonde, ik hoop dat het naar tevredenheid opgelost wordt.
+1
mklok
@kramer Niet meer in de buurt van JD komen.
+2
wim-same
@kramer Is eeuwig zonde. Voortaan die JD's maar met een trekstang begeleiden, kunnen ze niet tegen je aan komen ook. Wel heel lullig als de motor afslaat dat de trekker dan geen rem meer heeft.
Henk 1120
@kramer Dat is echt dikke pech! Zal lastig worden om dat weer netjes te maken... Je hebt wel de JD op een veilige manier tot stilstand kunnen brengen?
appie1967
@kramer zonde Bert
jordi 1455
@SJB533 laat mij eens wat van die negatieve reacties zien.
Als je het zo nodig vindt het aantal foto's per persoon per dag aan banden zou willen leggen zou ik het eerst eens op truckfan beginnen
+16
Fendt926Driver
@jordi 1455 wat is jou probleem?
We zijn hier niet op truck fan.
Veel fotos is niet het probleem. Maar heeeeeel veel fotos van hetzelfde wel.
Als jij 30 fotos maakt en plaatst van een show met op bijna elke foto iets anders gaat er niemand over zeuren. Maar 40 fotos van dezelfde maai of zaai of bumper combi dan wordt ik daar ook wel zat van
jordi 1455
@Fendt926Driver Wat jij een interessante foto vindt om te delen kan ik onzin vinden en andersom.
Overigens gaan uploadlimieten het beter maken? ik denk dat het medicijn erger is dan de kwaal en we moeten voorkomen dat we totaal zijn overgeleverd aan de willekeur van admins.
Overigens vindt ik dat zowel Tractorfan en Truckfan dezelfde regels moeten gelden.
Fendt926Driver
@jordi 1455 je kunt de foto die geplaatst wordt niet altijd even mooi vinden. Maar als er van die niet mooie ook nog 50 achter elkaar komen is het nog ergenis wekkender
jordi 1455
[quote="@Fendt926Driver" p="1426283"]je kunt de foto die geplaatst wordt niet altijd even mooi vinden. Maar als er van die niet mooie ook nog 50 achter elkaar komen is het nog ergenis wekkender.

50x bijna dezelfde foto's gebeurt hier gelukig niet zo snel.
GROENEDEERE
@jordi 1455 Waar staat nou 50 dezelfde foto's.
Probeer eens bij de les te blijven en niet de boel on te draaien
+4
GROENEDEERE
@jordi 1455
Nee op beide sites moet je niet dezelfde regels hanteren omdat het een totaal verschillend publiek trekt.
Ik weet dat je grote moeite hebt met sjoert z'n adminschap maar mensen als hij zijn nou eenmaal nodig en mensen als jij en in de goede richting aan te geven.
Dat hij dat bij jou in het verleden al regelmatig heeft gedaan maakt hem voor jou nog geen lastpost maar eerder een leermeester
+2
GROENEDEERE
@jordi 1455
Wil jij voordat je weer een reactie plaats vooral eerst naar jezelf kijken ipv gelijk ergens anders heen gaat zitten wijzen.
Sjoert noemt geen namen maar ik wil dat wel doen hoor. En jij bent een van de medeplegers en nu voelt meneer zich gelijk aangesproken.
+1
SJB533
@jordi 1455
Truckfan heb ik niks mee te schaften, dat is Alex' ding en die wereld zit daar anders in elkaar dan hier. Daarnaast heeft Alex daar ook zijn nieuws lopen, dat is toch een heel ander aspect, dan het plaatsen van 30 foto's van aardappels poten op de een of andere postzegel in Zwartemeer, of mais zaaien in een nieuwbouw in Oldeberkoop. Om nog maar te zwijgen, van het aantal actieve leden... Als Alex een weekje niet post, kun je op Truckfan de laatste foto's/topics/reacties van de voorgaande week nog zien. Bij Tractorfan kun je binnen een dag al niets meer zien van de eerste foto's/topics/reacties van die dag.
jordi 1455
Quote Reactie van @SJB533:
Als Alex een weekje niet post, kun je op Truckfan de laatste foto's/topics/reacties van de voorgaande week nog zien. Bij Tractorfan kun je binnen een dag al niets meer zien van de eerste foto's/topics/reacties van die dag.
Reageer @SJB533
zetor4ever 1d geleden --> Rapporteer aan admin Stuur persoonlijk bericht Kopieer link

Als ik de statistieken er bij haal hebben al 542 leden ingelogd op tractorfan, op truckfan slechts 20. Op tractorfan zijn minstens 25x zoveel leden actief dan op truckfan. Overigens vergeet je met gemak dat ze op truckfan veel minder reageren op foto's en topics dan op tractorfan.
Overigens zeg je dat als Alex een weekje niet post de foto's en reacties van voorgaande week nog zichtbaar zijn, hierbij geef je zelf toe hoe grote stempel alex op truckfan drukt. Verder heb je nog steeds geen voorbeelden van die negatieve reacties gegeven.
GROENEDEERE
@jordi 1455
Dus met andere woorden je moet stoppen met zeuren.
Zonder alex is truckfan dus niks.
+1
zetor4ever
10 foto's per etmaal lijkt mij een prima oplossing, 3 foto's per combinatie vind ik wat moeilijker, want als je 10 mooie foto's hebt van 10 combinaties wordt dat lastig controleren met het uploaden.
Alleen 10 foto's per etmaal lijkt mij dus al wel genoeg.
+1
GROENEDEERE
@zetor4ever
Je kan de foto's ook verspreid plaatsen.
Dat houdt het ook leuker en meer mensen die ernaar kijken.
Geen haan die er dan om kraait dat er meer foto's per combinatie komen
+1
mklok
@zetor4ever je kunt ook ervoor kiezen om de foto's van dezelfde combinatie niet in 1 keer te uploaden maar verspreiden over verschillende dagen of weken.
zetor4ever
@mklok @GROENEDEERE Maar als ik nu bijvoorbeeld op 1 dag ga maaien, schudden, harken en inkuilen met dezelfde trekker, compleet verschillende werkzaamheden, maar wel iig 5 keer dezelfde trekker
1046
@zetor4ever dat is anders dan 5 fotoos van 1 combi uit een net iets andere hoek. En trouwens et zijn er 4 wat jij opnoemt😊
zetor4ever
@1046 haha scherp
GROENEDEERE
@zetor4ever
Maar wel 5 keer een andere combinatie 😂😂
zetor4ever
@GROENEDEERE klopt, maar hoe wil je dat gaan controleren? ze staan onder hetzelfde merk op internet
GROENEDEERE
@zetor4ever
Das duidelijk toch.
Een foto met maaier
Een foto met schudden enz enz
zetor4ever
@GROENEDEERE maar dat betekent dat elke foto handmatig gecontroleerd moet worden of dat er een extra criterium bij het uploaden bij moet

Maargoed, ik vind het zo wel een beetje gaan lijken op zoveel regels in Nederland, een paar gaan te ver en vervolgens krijgt iedereen te maken met de consequenties....
+1
GROENEDEERE
@zetor4ever
Ben ik geheel met je eens.
Maar zolang je normaal je ding doet zal jij echt geen last hebben.
De foto's worden niet per stuk gecontroleerd maar de upload bombers zullen wel aangepakt worden en daar gaat het vooral om.
+2
Fendt926Driver
@zetor4ever als fotos plaatser heb je echt geen last als je er een keer 1 of 5 teveel zou plaatsen. Maar het gaat erom om een tool te hebben om veelplaatsers aan te kunnen pakken
1046
@zetor4ever tja. Je hoeft hier niet te zijn
zetor4ever
@1046 wow, waar komt dat ineens vandaan?
ik vind alleen dat we hier niet dezelfde situatie moeten creëren als met zoveel regels (bv P-rechten), want daar wordt niemand beter van.
olro 61
@zetor4ever Voor die ene keer per jaar dat zoiets gebeurd, zal niemand daar over zeuren...
+1
SJB533
@zetor4ever
Punt is eigenlijk simpelweg, dat er leden zijn, die 30 dagen nodig hebben om 1 foto te plaatsen, maar er zijn andere leden, die juist standaard 30 foto's per dag plaatsen. Dat je een keertje iets meer dan de genoemde aantallen plaatst, wanneer je niet zo veel foto's hebt geplaatst is bij de meeste actieve leden geen probleem. Als het er dan een keer 15 zijn, levert dat je waarschijnlijk geen klaagzangen op. Punt is puur, dat clubje leden, dat zijn hand er niet voor omdraait om er gewoon 30 te plaatsen, waarmee je een filmstrip (woorden van @Arie_MF) kunt vormen. En als je het uitsmeert over een aantal dagen, is dat al helemaal geen probleem 😉
ZetorTwente
Lijkt me goed plan maar ik denk dat je die 10 nog wel wat omlaag kunt brengen, en bedoel je max 3 foto's van dezelfde combinatie in een etmaal of per dag?
+1
Fendt926Driver
@ZetorTwente het hoeft niet precies in kaders gegoten worden. er is niet iets net wel of niet fout. je merkt het wel als het echt fout is.
DANOONTJE POWERR
+6
DANOONTJE POWERR
Jongens, laten we dit topic nou niet gaan gebruiken om oeverloos te discussiëren over de details maar gewoon de admins vertrouwen dat dit goed gaat komen.
+4
walker1
Ben het wel met @SJB533 eens, een kleine groep mensen trekt (bewust of onbewust) erg veel aandacht naar zich toe door grote hoeveelheden foto's te plaatsen. Ik heb het al vaker geschreven, iemand die 2 of 3 mooie foto's met misschien ook een beschrijving of uitleg erbij, wordt dan vaak in 1 x keer naar beneden gedrukt door iemand die de hele dag maar foto's staat te maken en deze zonder uit te zoeken 1 op 1 vanaf de camera/telefoon hier op de site pleurt.

Zeker de mensen die regelmatig beurzen, festivals, trekkertrek bezoeken wil ik vragen even de foto's uit te zoeken en gewoon de mooiste 10 te plaatsen of even op de site te kijken wat er al meer geplaatst is en dan juist proberen foto's te plaatsen van trekkers/machines die nog niet door iemand geplaatst zijn. Zeker de grotere landelijke evenementen worden door meerdere tf'ers bezocht en neem bv de Fendt 1000 serie van een tijdje terug, van elke beurs waar die stond kwamen er meerdere foto's op de site.
+3
GROENEDEERE
@jans-eising
Zou je misschien bovenstaande door willen lezen.
+2
walker1
@GROENEDEERE Volgens mij stond er in het topic iets over "namen noemen is overbodig"
We noemen jou toch ook niet bij naam met al die foto's van de zelfde mobiele kraan?
+1
GROENEDEERE
@walker1
Geen enkele foto van mijn kraan is hetzelfde en altijd in andere situaties in plaats van 10 foto's van een machine op een plek genomen van elke andere mogelijke hoek..
Het lijkt erop dat je je aangesproken voelt.
Is je goed recht.
Namen noemen is overbodig maar is iemand op dit topic wijzen dan verboden?
Nee dat is het niet eerder kun je t zeggen dat het behulpzaam is.
+1
walker1
@GROENEDEERE waarom zou ik me aangesproken voelen? Als je iemand op dit topic wilt wijzen kan je ook even discreet een pb sturen in plaats zijn naam in het topic te vermelden.
GROENEDEERE
@walker1
Dat zou kunnen.
Maar dat betekent nog niet dat ik het zou doen.
Ritchie
Wat is jullie standpunt omtrent het onnodig kicken van topics?
walker1
@Ritchie Je bedoeld het verwijderen van topics?
Ritchie
@walker1

Nee mensen die reageren op een topic van jaren geleden, waarbij de reactie nou niet echt veel toegevoegde waarde heeft..
+1
erik9831
@Ritchie Stoort mij op zich nog niet echt. Wel als het gebeurd met een commentaar in de aard van 'is het niet de accu ?' als het topic er al 8 jaar staat ...

Maar soms reageren er ook mensen op die wel de vraag gevonden hebben van toen, maar niet het correcte antwoord hebben op hun probleem dat ze hebben. Wat wel bewijst, dat er mensen zijn die de zoekfunctie gebruiken 😂
SJB533
@Ritchie
Daar moet inderdaad ook nog wat mee gebeuren 😉 Al zijn reacties als "mooi" ook niet altijd even zinvol, ongeacht hoe lang de foto, video of het topic op TF staat 😉
+8
olro 61
Meer is vaak alleen maar minder, en genoeg is genoeg....
Het valt mij altijd wel op dat die heel veel foto's van hetzelde plaatsen, ook weinig of geen positieve reakties oogsten! Ik zou mij dan wel gaan afvragen, wie doe ik hier dan eigenlijk een plezier mee?
+4
JD3010
Wel aardig van je dat je het aan ons vraagt, maar wij kunnen er niks aan doen. Het lijkt mij meer iets voor @Tinus , maar die vind het allemaal best. Wellicht wordt het weer eens tijd om lekker ouderwets ruzie te gaan maken, misschien komt er dan weer eens een (lompe) actie van hem.

Die gasten die jij bedoelt, leren het toch nooit, alleen door ze van deze site af te knikkeren ben je ze kwijt. Ik vind het wel best zo.
ster
Dit onderwerp begint op het binnenhof in Den Haag te lijken.
Zijn ook nooit met elkaar eens... 😆
+1
GROENEDEERE
@ster
En jou zouden ze als hofnar op t binnenhof rond moeten laten lopen.
Misschien dat je daar iets opsteekt
ster
@GROENEDEERE Kan ik jou zeker mee nemen, steek jij er ook nog iets van op.
SJB533
@ster @GROENEDEERE
Dames, zullen we het gezellig houden? Zijn er genoeg, die het met elkaar in het vet hebben...
#kijvendewijven
+9
GD tuning Garyp
Man man man, wat een trieste bedoening weer hoe sommige (volwassenen) kunnen reageren
+9
wim-same
Ik denk dat we allemaal wel weten om wie het zo'n beetje gaat, en Ik vind dat er nu genoeg over gezegd is, dus stel Ik voor om deze zo zachtjes aan kinderachtige discussie te sluiten.
Ties6210
@SJB533 ik snap hier bij jouw topic niet als je vervolgens mijn fotos verwijderd
+1
GROENEDEERE
@Ties6210
Welke foto's zijn van jou dan?
Iets met pronken met andermans veren....
Ties6210
@GROENEDEERE ik heb ze er toch op gezet
oanejorrit12
@Ties6210 Je hebt de foto's niet zelf gemaakt.. @GROENEDEERE volgens mij is het zinloos om nog te reageren op hem 🙈
+1
GROENEDEERE
@oanejorrit12
Misschien heb je gelijk.
+2
Jasperfendt
@Ties6210 doe je nu zo dom of ben je nu zo dom
+2
wim-same
@Jasperfendt mee eens Jasper, laten we deze kinderachtige discussie nu toch stoppen. er is nu genoeg over gezegd.
+1
SJB533
@Ties6210
Als je nu rustig leest, en de regels er bij pakt, moet je toch wel het een en ander duidelijk zijn. Lijkt me, dat de dingen, die @oanejorrit12 en @GROENEDEERE hierboven zeggen inmiddels wel duidelijk zijn. Er is al zo vaak discussie over het plaatsen van andermans foto's geweest...
+1
Corne S
Is het niet een idee om maar een beperkt aantal foto's als nieuwe te laten zien? Stel ik upload er 5 van dezelfde combi, dat er maar 1 op de homepage komt te staan? Als ik dat type interessant vind, kom ik hem wel het album tegen
wim-same
@Corne S Dan moet een ander jou foto's keuren en beoordelen. Dat zou niet kloppen. Gewoon zelf de mooiste foto's, en dat mogen er best wel meerdere zijn, plaatsen en een leuke beschrijving erbij. Geen foto's van een fotoreflex camera allemaal op een rijtje plaatsen. als je ze dan snel afdraait is het een film.
+1
SJB533
@Corne S
Dat moet ongetwijfeld kunnen. Of het goed werkt, weet ik niet. Als je pech hebt, moet je dat nog handmatig doen. Als ik dat allemaal handmatig moet doen, kan ik mijn werk opzeggen en fulltime bij tractorfan.nl aan de slag. Ik zit de komende tijd veelal in de nachtdienst, en dan doe ik niet zo veel meer thuis, behalve slapen en eten 😉
+1
1046
Sjoerd . Gooi em op slot of verwijder em
+1
SJB533
@1046
Zal eerst eens een paar reacties plaatsen 😉
+6
1046
En dan op slot

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
88
DEELNEMERS
32
WEERGAVES
3.594