Ford 4000 - Pinkers met relais en verlichtingsschakelaar

Ik heb een vraag over de pinkers en de achterlichten.

Ik ben bezig aan een Ford 4000 en zit dus met 2 problemen.
De pinkers knipperen veel te snel. (Alle lampjes werken nog, maar het pinkt gewoon te snel).
De richtingsaanwijzer heeft 3 controlelampjes. Deze heb ik nu opengevezen. Waar moet ik zeker op letten? Er is aansluiting naar een relais met 4 uitgangen en 1 ingang. Ik vermoed 2 voor stroom en 3 voor controlelampjes. Wat zou het probleem nu kunnen zijn?

Mijn volgende probleem gaat over de verlichting.
Ik heb vooraan 2 koplampen met dus een normaal dimlicht en een grootlicht. Verder is er nog een stadslicht op het spatbord aan de voorkant en aan de achterkant uiteraard 2 achterlichten. Nu mijn vraag is: De schakelaar heeft 3 standen en 2 uitgangen. 1 ingang dient voor de stroomtoevoer. Bij stand 0 gebeurt er uiteraard niets. Stand 1 en 2 geven (wat ik vreemd vind) aan 1 uitgang stroom. De laatste stand voorziet voor beide uitgangen stroom. Ik kan dus mijn dimlichten, stadslichten en achterlichten aansluiten zodat deze op stand 1 en 2 zouden branden. Mijn grote lichten kan ik dan aansluiten , en als ik dan stand 3 zou aanzetten, dan zullen de grote lichten, alsook de dimlichten branden. Is dit normaal dat beide lampen branden? Er is dan uiteraard extra licht, maar is dit wel oke? Voor de rest zouden de stadslichten en achterlichten blijven branden. Dit is uiteraard oke.

Wie kan me helpen??

Mvg
R1989

Reacties

berndvelthuis
Heb je wel 21 watt lampen gebruikt? Of dat wattage wat op het relais staat
R1989
@berndvelthuis vooraan 18 W en achteraan 21 W, controlelampjes willen ook niet branden, volgens mij probleem met relais, relais is zo oud dat hij onleesbaar is, maar is wel correct aangesloten
R1989
@berndvelthuis vooraan 18 W en achteraan 21 W, controlelampjes willen ook niet branden, volgens mij probleem met relais, relais is zo oud dat hij onleesbaar is, maar is wel correct aangesloten
berndvelthuis
@R1989 doe voor ook maar 21 watt dan knippert hij niet meer snel.
simon-kruis
Stand 0=niks
Stand 1=stadslicht
Stand 2=stadslicht+dimlicht
Stand 3=stadslicht+grootlicht
R1989
@simon-kruis stand 1 en 2 geven aan 1 pool stroom mee, dus in feite als je hem in stand 1 zet of 2, het maakt niet uit.
john farmer
@R1989
Zo'n oud relais (Hella?) werkt nog met een bimetaal, dit veroorzaakt snel en onregelmatig knipperen, al is het juiste wattage van je lampen ook van belang.
Ik zou hem vervangen door een modernere versie.
R1989
@john farmer Ik had nog een relais liggen voor een pikdorser, heb er deze dan opgezet. Controle lampjes werken niet, aangezien de relais daar niet voor geschikt is, maar pinkers pinken wel op tempo, wel is waar iets te snel, maar dat kan niet zoveel kwaad. Een relais van dat model kost 60€ en ik ben pas 18 jaar, dus ga geen onnodige kosten doen! Bedankt in ieder geval voor de info!
jammermaarhelaas
Bij mijn weten hoort er zo'n lichtschakelaar in te zitten:
burchstoretractors.com/products/…

Misschien heb je een andere schakelaar?
R1989
@jammermaarhelaas Dat is em! maar nu je het zegt..... ik vond daarnet een afgebroken lipje. Vermoedelijk is er dus een pool gebroken, hmmm daarmee lukte het niet! Zal eens kijken of ik het kan solderen!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!