Water filteren voor hergebruik

Dag mannen

Vraagje,

Ik reinig zoals jullie weten allerhande items.
Ook vaak op een vaste plek waarbij meerdere items op dezelfde plek worden schoongemaakt,omdat dit vaak op de prairie is gebeurt dit met een watertank en een hogedruk reiniger.
Echter kunnen we het water nooit meer hergebruiken.
We zouden dat graag anders doen.
We willen graag een betaalbaar systeem bedenken waarbij je dus je afvalwater uit de lekbak zuigt in bijv een zandfilter waarna het door de hogedrukreiniger hergebruikt kan worden.

Wie heeft er hier goede ideen over?
Let wel: eenmaal gefilterd moet de HD reiniger het wel aankunnen dus de kleppen bijv moeten me niet vast komen te zitten.

Ik heb zo eigenlijk geen idee wat een veilige Mesh waarde is voor een HD reiniger,mocht iemand dat weten dan hoor ik dat ook graag.

Dus ff int kort.

Lekbak voor vuil water,moet eruit gepompt worden,door een filter systeem terug in de tank voor de hogedruk reiniger.
Zo goedkoop mogelijk😀.

Wie helpt mij?

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Er zijn mobiele spuitplaatsen te koop. Ze zijn bedoelt om een vee vrachtwagen op schoon te maken. Met wat voor water maak je nu schoon? Je kan ook oppervlakte water gebruiken en zet er dan 2 filters tussen die op een veldspuit zitten.
GROENEDEERE
Ik denk dat het een kostbaar grapje wordt.
Water wat je op de machines hebt gespoten is vaak ook vervuild met olie vetten enz iets wat je niet zomaar uit het water haalt en helemaal niet opnieuw op de machines wilt spuiten.
En nu we het over olie hebben.
We weten allemaal dat een wasplaats tegenwoordig vloeistofdicht moet zijn inclusief eigen afvoer van het water ivm verontreiniging van bodem en water
walker1
Ja, vloeistofdichte wasplaats is verplicht, daar zit ook altijd een olie/water afscheider bij. Maar dat is meestal een betonnen bak en niet echt handig voor een mobiel systeem. Vraag me af hoe dat bij die mobiele wasplaatsen werkt? @Offshoretiger wat bedoel je met op de prairie? Je gaat toch niet ergens midden op een akker een trekker schoon staan spuiten?
walker1
Mesh waarde?
hobbyboer
Quote Reactie van @walker1:
Mesh waarde?

Dat is een maat voor filters.
Bijvoorbeeld een filter van 50, 80 of 100 mesh.
Hoe hoger het getal, hoe meer mazen per inch en dus hoe fijner het filter is.
Offshoretiger
Hallo meedenkers,

Vind dat van die veldspuit wel een leuke, wat voor filters zitten daarop alvorens het in de hogedruk pomp gaat?

Zie het simpel,vuil water moet in de hogedruk spuit en zodoende hergebruikt kunnen worden.
Ik hoopte erop dat jullie slimme ideeen hadden,ik staar me nu dood op bijv een zand filter/pomp .....
GROENEDEERE
@Offshoretiger
Zoals ik al eerder zei. Je gaat er financieel niets op winnen wie gaat er nou machines schoon spuit met water wat vet en olie bevat?
Ik snap jou idee wel maar of dat haalbaar is.
Maar wil je het doen dan zou je een goed stuk stevig zeil moeten leggen onder afschot waar t water naar een punt loopt
Wimsumar
Beste Offdhoretiger:

Quote Reactie van @Offshoretiger:
Hallo meedenkers,

Ja, 'hallo' zeg. Je schrijft:
Quote:
Ik reinig zoals jullie weten allerhande items.
Nou, als er mij niets van bekend is,.......(!) . Bovendien, je T.F.-historie is leeg. Het wordt een hoofdpijndossier zo. Graag nadere informatie wat je wilt reinigen en vooral waar, want op de prairie kun je het beter zandstralen.
walker1
@Offshoretiger Aan wat voor locaties waar jij machines schoon spuit moeten we dan denken? Je noemt het zelf prairie?
Ik heb zelf wel ervaring met grondwater bemalingen en dus ook water lozen, afhankelijk van de locatie en eisen moet dat water eerst door een bezinkbak en een oliewater afscheider. Water voldoet daarna meestal wel aan de lozingseisen, maar of het dan ook schoon genoeg is voor een HD reiniger weet ik niet.
Tinus
Er zijn bestaande systemen, zoals deze:

store.detailking.com/Vacuum-Filtration-System_p_28…

Quote:
Our Mobile Car Wash Water Recycling System will help reclaim water as well as enable you to reuse the water. Protecting the environment from wash water runoff and being compliant with EPA storm regulations is very simple, economical and effective with the Alkota Vacuum Filtration System (VFS). The VFS is designed to be used as a portable or stationary treatment system that guarantees results with ease of service, while minimizing costs. Our mobile car wash recycling system is automatic and easy to use. This system comes with a zero or controlled discharge system that has been uniquely designed to keep mobile car wash and detailing businesses operating without expensive filter cost, down time and additional labor. The VFS can be equipped with a portable wheel kit for specific job sight portability or can easily fit into pick-up trucks, vans or onto trailers.
Tinus
@Tinus Of de iets compactere versie:

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden water en duurzaamheid geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN