John Deere 1120 - Extern hydraulisch ventiel aansluiten

Beste,
Ik wil op een jd 1120 een extern ventiel opzetten zonder verder problemen te veroorzaken aan pomp of lift gedeelte.

Ik heb de drukleiding die van de pomp naar de hefinrichting door gedaan en een T-stuk op geplaatst. Na het Tstuk een kogelkraan en vervolgens verder naar een commando blok waar van de retour rechtstreeks naar de transmissie loopt.

Hierdoor blijft de leiding pomp- hef intact en kan ik de externe functie afsluiten zodat de hefinrichting druk kan opbouwen.

Kan ik op deze manier het probleem veroorzaken dat de pomp te weinig toevoer olie krijgt of is er geen risico?
casekoen

Reacties

casekoen
T stuk met kogelkraan

(klik om te vergroten)

Ronald125
Bij een John Deere 1120 zit een gesloten hydrauliek systeem op.
De kogelkraan is in principe niet nodig want het extern ventiel behoord in de middenstand de oliestroom af te sluiten en het hefventiel ook.
De pomp begint pas olie te leveren wanneer er om olie gevraagd word door de hef of extern ventiel.
Het levert dus geen problemen op.
casekoen
@Ronald125 zonder de kogelkraan kan ik geen druk maken. Dan zie je de lift tillen maar een gewicht van 50 kg bijvoorbeeld krijgt hik niet van grond. Vandaar dat ik de kraan had geplaatst.
Ik had dit topic geopend omdat ik na enkele minuten werken zag dat de leidingen beginne trillen. Dus dacht ik dat er iets mis was met de pomp. Te kort aan olie ofzo.

Maar dat kan dus niet? Hoewel met een manometer niets van schommeling te meten valt
Ronald125
mdoornekamp
@casekoen je extra commando blok moet een gesloten middenstand hebben. Als je geen functie bediend, mag de olie niet rond pompen. Als je niks bedient, loopt de druk op tot 170 bar, waarna de pomp stopt met pompen en loos rond draait.
casekoen
@mdoornekamp ik ga morgen eens proberen met een ander ventiel dan
Bleistra
Volgens mij moet je een extern ventiel erop zetten die de olie wel rond kan laten gaan. En je kraan en t stuk er tusssen uit. De pers op de ingaande kant van ventielenblok, en de retour weer door na je hef.
casekoen
@Bleistra dat werkt niet. Heb ik al gedaan
+1
mdoornekamp
@Bleistra olie mag nooit constant rondlopen bij deze types
Bleistra
@mdoornekamp Ow apart systeem dus! had dit niet verwacht van zo een trekker.
weer wat geleerd 😀
redeagle14
@Bleistra nee, makkelijk systeem. Je moet alleen het juiste ventiel hebben. Gesloten middenstand of afgeplugde drukdoorvoer.
casekoen
Ander ventiel gestoken, met gesloten middenstand. Mits heg bijregelen van het overdrukventiel lijkt het probleem opgelost.

Bedankt iedereen voor de info. Weer wat bijgeleerd over die groen met geel
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!