Illustratie van:
19

Is er kwaliteitsverschil in de verschillende filtermerken?

Ik vraag mij af of er eigenlijk veel kwaliteitsverschil is tussen de verschillende oliefiltermerken. is het gevaarlijk om voor het goedkoopste merk te gaan? als ik de originele filters koop voor mijn trekkers dan kosten die mij het dubbele dan wat deze kosten bij bv donaldson of mann. welke merken zijn dan betrouwbaar en welke niet?

Deel dit topic

Reacties

Wij hebben de originele cnh filters goedkoper dan dat ze de imitatie kunnen leveren.

Donaldson en mann filters zou ik niet zo bang voor zijn, jd filters zijn ook gewoon donaldson filters.

Wij hebben het iig jaren gebruikt en nooit problemen gehad
Quote Reactie van @fastrac3155:
jd filters zijn ook gewoon donaldson filters.

Waar baseer je dat op?

Er zit volgens mij nog wel verschil in kwaliteit. Hou maar eens een origineel filter van je merk in een hand en een imitatie in de andere hand dan voel je vaak al verschil.
@deeremeneer of het nou nog steeds zo is weet ik niet zeker, maar eerst was het heel duidelijk te zien, en ook bevestigd door de dealer, maar we hebben inmiddels al weer een hele tijd afscheid genomen van jan hert
@deeremeneer
Heb alleen brandstoffilters origineel, omdat de stekker er dan op past, CNH, maar toch iedere keer een ander filter, alleen nummer is het zelfde.
@fastrac3155 @mf6290 ga inderdaad maar voor originele filters. Al meerdere malen gehad dat imitatiefilters dichtsloegen of het filtermateriaal losliet. En ook al vaak gehad dat donaldson of mann filters duurder zijn dan de originele merk filters.
Zeker weten is er verschil, alleen welk merk en type de betere of juist de mindere is, dat moet je maar net weten natuurlijk. Ik zou persoonlijk mijn tractor niet in de waagschaal zetten voor een paar euro op een filter.

Even denken over hoe een filter in elkaar zit levert al snel de volgende punten op: verschil kan zitten in filteroppervlak (ookal is het huis van buiten even groot), doorlaatgrootte (hoe groot de filtergaatjes in het filterelement zijn), soort element materiaal, hoe het element in het huis is bevestigd (of dit blijft hechten, of laat het los).

Toen bij mij enkele CNH filters niet pasten op mijn Ford (element past niet omdat de vormgeving of maat net iets afwijkt), heb ik afscheid genomen van CNH filters. Koop nu kwalitatief goede merkfilters die wel gewoon passen.
@jammermaarhelaas ford is toch op gegaan in cnh, dan is het merkfilter toch de cnh,of ben ik nou gek?
@fastrac3155

Ja, Ford tractors zit bij in CNH, maar als ik het zo bekijk worden de onderdelen die volgens de heren bij CNH uitwisselbaar zijn tussen de diverse merken in CNH ook nog maar van 1 leverancier betrokken en dan voor zoveel mogelijk merken/typen binnen CNH toegepast.
Wat er toe leiden kan dat een dieseloliefilter-element gewoon maar net past (Ford 2600). Terwijl dit soort elementen toch echt geen unica zijn.
Binnenste luchtfilterelement leek op het oog ook wel te passen, want was even lang als de oude (van NH, let wel, NH en niet CNH) ware het niet dat de flens vooraan bol naar binnen stond waardoor het element achter niet aansloot op het huis, en dus gewoon alle lucht achterlangs lekte. Had ik zelf niet opgelet bij de montage dan had deze er nu mooi nutteloos in gezeten. Hiermee terug geweest naar de dealer, en na enige uitleg is ie ingeruild voor een Donaldson die wel gewoon past.

Met merkfilter bedoel ik de gerenommeerde filtermerken als Mann, Donaldson, Fleetguard.

Kwalitatief zal een CNH filter best goed wezen, maar wanneer het niet past is het voor mij geen optie.
Gewoon origineel spul gebruiken, 't zal er standaard niet voor niks op hebben gezeten... Ik zou er niet over twijfelen.
Ooit eens afgeweken van originele filters. Totdat me opt werk 2x het filter knapte van de hydropomp van de shovel op de weg. Weg winst en sinds dien ben ik genezen.
@tone29
Weet je nog welk merk dat was, heb wel eens gehoord van dergelijke problemen bij Mann-Hummel filters. Heb zelf ook vaak Baldwin, is vergelijkbaar met Donaldson. Ken ook grondverzetbedrijven met bulldozer, dumpers en kranen tot 65 ton die bijna alles van Donaldson Baldwin fleetguard e.d. hebben en daar hoor je nooit wat over problemen.
Geen enkele tractorfabriek gaat zelf filters fabriceren, maar zou wel oppassen met Chinese filters, zelfs CNH laat sommige filters in China maken.
@Husqvarna nou het was 2x een filter dat hierboven in je reactie vernoemd word
Ik heb bij de Mercedes importeur wel eens 4 verschillende gebruikte filters in mijn hand gehad. Waaronder bosch en mann maar dan zie je Tog heel duidelijk verschil tussen origineel en imitatie.

Al moet ik wel zeggen dat je daar compleet gehersenspoeld werd. Om 5 uur smidags had je een grote ster in je ogen staan
Donaldson - fleetguard zijn gewoon prima filters nog nooit problemen mee gehad
Vaak wordt alleen gekeken of de maat hetzelfde is (draadaansluiting en afmeting afdichtring). Er wordt echter bijna nooit gecontroleerd hoeveel micron de filter kan filtreren (hoe fijn het filtermateriaal is). Als de filter niet fijn genoeg filtreerd dan slijt je motor, versnellingsbak of pomp overmatig (al gelang waar hij gemonteerd zit), maar als de filtrering te fijn is dan verstopt je filter met het risico dat het filtermateriaal kapot geblazen wordt of de filter openscheurd. Ik heb dit al diverse malen bij klanten gezien.
@frammi ik heb voor mijn trekkers de filters van verschillende merken opgezocht en vergeleken hoe het zit met het aantal microns, overdrukventiel enz, mijn conclusie was dat donaldson de goedkoopste was (voor exact hetzelfde als origineel), mann zat er ergens tussenin, vandaar eigenlijk mijn vraag hoe het dan zit met de kwaliteit van deze filters.
Met donaldson en Mann hebben wij weinig problemen gehad. Wel een keer een paar van donaldson waar de afdichtring niet goed zat.(waarschijnlijk montagefout bij een partij.)
Bij "vreemde"merken toch al gehad dat ze open scheuren.
@frammi aan vreemde merken waag ik mij niet, das rommel vind ik
Plaatselijke NH dealer heeft alles nog in voorraad van oude Majors tot nieuwste NH trekkers,of bestellen en volgende dag leverbaar

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Landbouw miniaturen 1:32 Strautmann en hebben de trefwoorden olie en filter geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN