John Deere 710 - Startproblemen met het gloeien

Hallo.
Wij hebben sinds kort een John deere 710 aangeschaft maar hij kraakt in de versnellingsbak van de 2 naar de 3 wat kan dat evt zijn? En hij start niet vlot ik denk als het aan de gloeispiralen ligt
Hij heeft geen carterdruk en loopt mooi rustig.

Wat zijn verder nogmeer punten waar hij evt last van kan hebben?

Met vriendelijke groet.

Bart
john deere 2850

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

erik9831
Mijn 2120 kraakt ook van 2 naar 3 en van 3 naar 4 als ik te snel ben. Als ik echt mijn tijd neem (zoals het hoort eigenlijk), dan gaat hij vlotjes.

Hoe schakel jij of is het kraken altijd hoe je manier ook mag zijn ? Is geen verwijt, gewoon een vraagje om wat meer info.

Gloeispiralen kan je testen, ofwel met een tester als deze nog ingebouwd zijn (is meestal wel beschikbaar in een garage en normaal willen ze jou die wel even lenen). Na verwijderen massa kabel rond het boutje van de gloeikaars en plus op het topje van de gloeikaars houden , gaat hij gloeien is hij ok. Behalve als het spiralen kopjes zijn, dan zie je het meteen na uitbouwen, dan is het spiraaltje gewoon door. Ook kijken of je stroom krijgt aan de gloeispiralen.

PS: wel een mooi 710 moet ik zeggen, plaats daar eens zo een paar foto's van op TF, ik blij en een hoop anderen ook denk ik 😄
Wimsumar
Beste JohnDeere2850: De schakeltechniek van zo'n John Deere (met ongesynchroniseerde) versnellingsbak:

Opschakelen: Van 1 naar 2, van 2 naar 3 enz.)

In bepaalde versnelling rijden en naar volgastoerental gaan, koppeling intrappen....... en dan pas gas loslaten, *** opschakelen, koppeling op laten komen en weer gas geven.

*** = Bron: pdf pagina 49:
vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…

Terugschakelen:
Gaspedaal loslaten en koppeling intrappen, versnellingspook in vrij zetten, tussengas geven, koppeling intrappen en 1 lagere versnelling schakelen, koppeling op laten komen en gas geven.

N.B. De vierde (ook wel de tiende genaamd) versnelling (soort overdriveversnelling) heeft een eigen aparte aandrijflijn en reageert niet op de groepenschakeling. zie pdf blz 50.

Betriebsanleitung Deel 2:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…
johndeerefan1992
Allereerst fijn dat er weer een 710 gebruiker bij is gekomen,
het is met schakelen een beetje gevoel er voor krijgen inderdaad.
met starten kun je iets aan de stop knop trekken bij mijn 710,
deze heeft dan een koude start inrichting. bij langere stilstand en minder warme omgeving´s
temperatuur start ook die van mij wat trager. dit heb ik al deels verholpen door het plaatsen van 1
optima accu. maar kleppen afstellen zou ook kunnen helpen en dit staat ook in het bedrijf´s handboek. tevens kan ik nog vertellen dat mijn 710 wat hef oneffenheden heeft.
als de olie bij mijn pomp warmer wordt dan wil mijn hef niet omhoog.
laat ik mijn tractor even stilstaan en zorg ik dat er geen al te zware last op de hef komt dan is dit weer over. persoonlijk denk ik dat mijn hydroliek pomp zijn beste tijd gehad heeft.

tom.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 710 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!