Stallen van boeren moeten 2022 al aan strenge milieu-eisen voldoen

Alle Brabantse veestallen moeten uiterlijk 1 januari 2022 milieuvriendelijk zijn. Boeren moeten dan hun stallen zo hebben ingericht dat de uitstoot van stikstof aan de regels voldoet. Dat stellen Gedeputeerde Staten voor. Provinciale Staten beslissen er op 7 juli over.

Bedrijven die nu nog niet aan de regels van ammoniak- en fijnstofuitstoot van 2015 voldoen, krijgen de duimschroeven nog verder aangedraaid. Zij moeten uiterlijk 2020 hun zaakjes al op orde hebben.

Aanvankelijk was 2028, de deadline, later werd dat 2020. Dat leidde tot veel boerenprotest. 2022 is een compromis. “2020 is niet haalbaar”, zegt gedeputeerde Johan van den Hout. Boeren protesteren vooral op social media tegen het naar voren schuiven van de datum. Ze zijn bang dat ze hun bedrijven niet op tijd milieuvriendelijk krijgen en dus op slot moeten.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0