Illustratie van:

Fordson Super Dexta - Hef defect maar aftakas wekt wel

Hallo,
Bij mijn opa's super dexta is helaas de hef kapot gegaan. Dit is gebeurt toen hij met de hef helemaal omhoog een brug over het kanaal opreed. Hierbij begon de tractor ineens heel erg zwaar te lopen en kwam hij bijna niet meer omhoog mijn opa heeft toen de hef omlaag gedaan waarna hij weer normaal liep alleen ging de hef dus niet meer omhoog. De aftakas werkt nog gewoon en er is niks mis met de koppelingsplaat. Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.

Groeten,
Milan

Deel dit topic

Reacties

+1
Favorit614
Waarschijnlijk blijft het overdruk ventiel los staan.
die zit in de oliepomp gedraaid.
Oliepomp zit rechts onder de treeplank, en het ventiel zit aan de buitenkant ingedraaid.
Deze kun je zelf er uit draaien en ook geheel demonteren.
ff goed op volgorde uitleggen en ff goed schoon maken
+1
Wimsumar
Beste Milan: Heeft opa (het zonder het nog te kunnen herinneren) per ongeluk de hydrauliekknop (onder de zitting. Indien aanwezig) anders gezet? (Hierbij moet de motor overigens iets afsmoren als de "hefhendel" bediend wordt).

Zit er nog wel olie in het hydrauliek-/eindaandrijvingsreservoir of loopt het droog (en zwaar)?
Milan
Al bedankt voor jullie reacties! Ik ga hier zeker wat mee doen. Wanneer ik tijd heb zou ik met mijn opa even gaan kijken naar het overdruk ventiel De olie/ oliefilter zijn na dat de hef defect raakte nog vervangen. Hij heeft niks anders gedaan dan de hef omlaag gedaan toen de tractor zwaarder ging lopen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0