Welk schuurpapier gebruiken bij het (over)spuiten

Hallo iedereen
ik zou graag de gewichten en het trapje en dergelijke van onze john deere 3350 overspuiten, nu was mijn vraag moet ik de gewichten eerst helemaal blank schuren, of gewoon even over gaan en klaar ? en met welke korrel dan het beste ? en daarna hoeveel lagen verf kan je best zetten en met welke korrel schuren tussen de 2 lagen door ?? ik ken er eigelijk niet veel van dus alle tips zijn welkon !

alvast bedankt
groetjes !

Deel dit topic

Reacties

davy-polspoel
Ik zou hetzelfde willen doen met mijn IHC 654, deze is door vorige eigenaar geschilderd met de borstel 😞 maar staat dus goed in de verf en nergens roestplekken dus ik dacht deze, na veel google werk, met een excentrische schuurmachine met korrel 400 even fijn te schuren (of in de hoekjes met de hand), de boel goed ontvetten en dan de lak erop te spuiten (2-3 lagen). Geen idee of dit de beste optie is..
Balky
Korrel 400 is niet verkeerd, je zou eigenlijk in 2 gangen moeten schuren, 1e gang 240/280
2e gang 400 of nog iets fijner,en de moeilijke hoeken / en randen met scotts-brite maar "even " schuren is het niet helemaal, ter vergelijking: als we een kleine (oldtimer ) vrachtwagencabine schuren zijn we 2 dagen bezig.na het schuren beslist afnemen met silicone verwijderaar dan met ontvetter en voor dat je gaat spuiten afnemen met een kleefdoek
Weet je wat voor lak er nu opzit ? als je met 2 k gaat spuiten en er zit nu 1 K op is de kans groot dat het gaat opwerken/"branden" het beste is om een tussenlaag/primer erop te zetten
2 of 3 lagen spuiten is niet altijd nodig.
Wat wij doen is in de grondverf / primer of spuitplamuur dan SCHUREN - strakmaken en dan 2 lagen 1e laag aanbrengen 20 minuten wachten en dan de 2e laag 1 uur wachten en dan blanke lak. dit hebben we o.a. met onze JD2130 gedaan zie www.bedfordworld.nl
Fordje4600
@Balky met schuren geen stappen groter als 100 in de korrel van het schuurpapier
davy-polspoel
Quote:
Weet je wat voor lak er nu opzit ?

Ik vermoed dat het simpele lakverf is uit de plaatselijke doe-het-zelf. Ik heb reeds 2K lak in de correcte kleur aangekocht. Welke primer zou je aanraden?

Het chassis/motorblok is originele lak nog, deze is al volledig gereinigd (ontvettende machinezeep) en met de hand/doek volledig ontvet. Gezien dit niet machinaal te schuren is zou ik hier dan rechtstreeks de nieuwe lak opspuiten.
Balky
@davy-polspoel
Als je verf al hebt zou ik bij de leverancier vragen om een vullende primer die geschikt is voor gebruik over 1 K probeer zoveel als mogelijk is hetzelfde merk te gebruiken
Henk 1120
@jd4255 De gewichten zou ik met: karwei.nl/assortiment/… schuren met een oplossing van : karwei.nl/assortiment/… Je kan het natuurlijk ook ergens anders kopen 😉 Maar ik heb m'n 1120 hier 11 jaar geleden ook mee afgenomen voor het spuiten en hij ziet er nog steeds goed uit. Perfect spul!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0