Kubota B6000 - Maximaal gewicht heffen op hefset

Beste kubota B 6000 gebruikers:
iemand die weet hoeveel kg een kubota B 6000 op zijn hefinrichting achteraan kan opheffen?
ik besef ook wel dat een zeer lang voorwerp of toestel minder zwaar mag zijn dan een kort klein toestel, direct gekoppeld achter de achterwielen.

iemand die een idee heeft van bijvoorbeeld het gewicht van een S 850 grondfrees? dit zou al een duidelijke indicatie kunnen zijn van wat die Kubota kan heffen.

andere praktijkvoorbeelden of iemand die weet heeft van bepaalde gewichten ; graag uw repliek. (NB ik beschik over een front gewicht om de S 850 te heffen, maar los hiervan had ik graag jullie antwoorden gezien.)
patrick-vda

Reacties

Schrijver
Hallo,

Ik heb geen echte gegevens van de (z)b6000, maar verwacht dat dit tot ong. 200 kg zou moeten kunnen. Naarmate de belasting verder naar achteren komt tov einde hefarmen wordt dit minder.
(ik heb gekeken in de manual voor de b5001 / 6001, daar staat deze data wel in )

De frees schat ik tussen de 100-125 kg, ik krijg hem niet van de grond maar hij is redelijk eenvoudig verrolbaar.
Het kubota frontgewicht dat ik heb weegt 26 kg, het wordt met 4 bouten aan de frontbalk gemonteerd. Of dit gewicht standaard is voor gebruik van de frees weet ik niet.

Veel is het niet, maar misschien schiet je er iets mee op.

groet
Wimsumar
Beste Patrick-vdA: Fabrieksopgave (in gunstigste stand) max 360 kg.

N.B.: Deze 360 kg zal gemeten zijn aan de bovenste hefarmen (hefinrichting fabrieksuitvoering). Voor de Europese hefinrichtingen (met "onderste" hefarmen) kun je het hefvermogen grofweg halveren.

Pdf pagina 6:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B6000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!