New Holland 376 - Aftakas onderdelen gevraagd

Hallo,

Wij hebben een New Holland 376 pers, helaas hebben wij de aftakas doormidden gedraaid. Op dit moment zitten er 2 aftakassen die de pers met de trekker verbinden. De langste aftakas, die op het vliegwiel van de pers vastgebout zit is doormidden. Dit betreft nog een oude aftakas, met een vierkante staaf waar een ronde koker met vierkant gat overheen gaat, en bij dealers in de buurt liggen hier geen onderdelen meer daarvoor. Nu kan er een geheel nieuwe groothoek opgezet worden, in plaats van de 2 aftakking, maar dat is nogal prijzig.

Dus bij dezen mijn vraag; heeft iemand nog een oude aftakas liggen die op een new Holland 376 pers past? Of eventueel een oude groothoek aftakas voor een zacht prijsje 😉.

Groeten,

Ruben.

PS: de foto van de aftakas:

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Ford2000Ruben:

Quote:
een ronde koker met vierkant gat

De breuk zit in de ronde koker? Schuif daar weer een buisje over en las het geheel weer aan elkaar.
Ford 2000 Ruben
@Wimsumar helaas niet, het vierkante stuk is afgebroken 🙁 , wilden het proberen te lassen maar werd al afgeraden door de monteur, dan breekt het over een tijdje weer. Dus liever een andere aftakas ertussen, maar ze zijn nogal zeldzaam blijkt.
redeagle14
@Ford 2000 Ruben goed aanpunten en in een hoekijzer leggen en om en om lassen. Glad slijpen en klaar. Niet te veel hitte inbrengen.
Erwin47
Ik heb het lange vierkante stuk nog liggen van 68 s of ik heb ook nog 1 stuk met een groothoek erop liggen
+1
Ford 2000 Ruben
@Erwin47 aha, dus geen complete groothoek? Dat rechte stuk zou opzich mooi zijn, België is alleen beetje ver uit de buurt van Zwolle 🙁 ik wacht dan nog even op andere reacties, in ieder geval bedankt voor het reageren!
Ford 2000 Ruben
@Erwin47 hij is helaas niet in het midden gebroken, maar aan het begin, dus dat maakt het wat lastiger.

Foto van een New Holland Hayliner 376
Erwin47

(klik om te vergroten)

Staat nog op pers
Wimsumar
Beste Ford200 Ruben:

Quote Reactie van @Ford 2000 Ruben:
Foto

Zo te zien grotendeels al een (zeer) oude breuk. Dan is lassen al gauw net zo sterk.
Erwin47
@Wimsumar kan zijn maar heeft tot dit jaar toch maar gediend !!
@Ford 2000 Ruben ik heb nog enkel de groothoek, die aan de pers is juist verkocht.
assink
Nieuw stuk vierkant massief bestellen en dat eraan lassen.
Ford 2000 Ruben
@assink dat zou kunnen inderdaad, maar lastig om hem dan precies loodrecht op de koppeling te zetten, maar eventueel wel een optie👍
Wimsumar
Beste Assink:

Quote Reactie van @assink:
massief

Dat draagt vrijwel niet bij aan de sterkte (integendeel) en het maakt de tussenas veel te zwaar voor de lagering + kruiskoppelingen.
assink
@Wimsumar
Ging er vanuit dat dit nu ook massief was, en dat is het volgens mij ook. Anders zou ik 2de hands op zoek gaan naar een groothoek. Misschien heeft mussche wat?
Ford 2000 Ruben
@assink dat stuk is inderdaad massief, hebben al een aftakas op het oog, maar bedankt voor de informatie.
sikuman
Bonhof uit wilp bij apeldoorn heeft veel .
Ford 2000 Ruben
@sikuman klopt inderdaad, al even naar gebeld, hadden de betreffende aftakas niet meer liggen. Stelden voor een groothoek erop te zetten, dus zijn die opties ook even aan het bekijken.
case 745 xl
1 nadeel van 1 aftakas aan een hooipers je komt in transport stand geen bocht links door dan draai je meestal de aftakas krom door het achter wiel
Ford 2000 Ruben
@case 745 xl hm , is nu ook al wel lastig met 2 aftakassen. Hebben laatst met een welger ap730 geperst, daar was het in transport stand inderdaad krap, maar voor mijn gevoel ruimer dan bij de new Holland, maar door de cilinder kan je hem zo een beetje bijdraaien en gaat het prima.
+1
case 745 xl
@Ford 2000 Ruben weet ik heb zelf meerder nh persen gehad en heb nu een welger 830 maar die heeft idd meer ruimte.
redeagle14
@Ford 2000 Ruben een 2 delige aandrijfas is veel handiger. Maar je moet het tussen lager goed afstellen zodat het trekoog midden tussen de kruiskoppelingen komt te zitten.
Beunhenkie
Hallo, ik weet niet of je nog zoekende bent. Maar ik heb nog wel het een en ander liggen qua originele aftakassen gebruikt en nieuw voor NH.
Ford 2000 Ruben
@Beunhenkie mochten we ooit nog wat nodig hebben , zal ik wel contact opnemen 😄 .
+1
Ford 2000 Ruben
Iedereen die suggesties en ideeën heeft aangedragen bedankt! Hebben inmiddels (via tractorfan.nl, handig zo'n site!) een tweedehandse groothoek gevonden en hebben die er nu op weten te krijgen, als het goed is draait het allemaal weer. 😄

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden aftakas , new holland 376 , pers en vierkante aftakas geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
23
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
829