Monteur gezocht voor reparatie Cormick D-439

Ik ben op zoek naar een persoon die een McCormick D-439 in de buurt van Zwartsluis kan repareren. De klachten zijn:
- Start slecht (gloeispiralen + accu vervangen?)
- Koppeling werkt niet / wil niet meer in de versnelling

Meer informatie dan dit heb ik niet. Ik ben dus op zoek naar iemand die met mij naar de trekker toe wil voor een goede diagnose en vervolgstappen.

Met vriendelijke groet,
Jorrit

Deel dit topic

Reacties

Jor88
Hierbij een foto

(klik om te vergroten)

+1
Wimsumar
Beste Jor88: Je kunt zelf alvast beginnen met het koppelingspedaal in volledig naar beneden ingetrapte stand vast te binden. De (spontaan) vastgekleefde koppelingsplaat kan er dan alvast over gaan denken ook spontaan weer los te gaan zitten.
Jor88
@Wimsumar Bedankt voor je snelle reactie, ik zal de koppelingspedaal vastbinden! Bedankt voor de tip!
+1
Oldtimer-fan
Aan de onderkant van het koppelingshuis zit een inspectieplaat met een stuk of 6 boutjes vast. Haal die eronderuit en je kunt in het koppelingshuis kijken. Misschien kun je al wat zien wat het probleem kan zijn. Zit geen olie in, dus je wordt niet gedoucht als je de plaat eronderuit haalt.
+1
fendt2
@Oldtimer-fan heb via dat gat wel eens de koppelingsplaat vervangen.
+1
Oldtimer-fan
De mccormick d-serie tractoren zijn sowieso slechte starters omdat ze een voorkamer diesel motor hebben. Hierbij moet eerst de lucht in de voorkamer opgewarmd worden met de gloeispiralen. Door de gloeispiralen er eens uit te halen, kun je zien of deze misschien beroest of misschien zelfs afgebroken zijn (doorgebrand). Een zwakke accu kan er ook voor zorgen dat hij slecht gloeit, maar dan zou de startmotor ook langzaam moeten ronddraaien.
Een mccormick d-serie moet je toch zeker 30 seconde voorgloeien.
Corne S
Als je een stroomtang met dc stand kan lenen / hebt, kun je zien of hij stroom trekt (om 1 van de accu kabels), tijdens gloeien.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0