Illustratie van:

Kubota B2410 - Olielekkage voorwielnaaf Kubota L3250 4WD

Vorige week tijdens hooiladen zag ik olie lopen uit de linkervoorwielnaaf. Al wat langer zag ik wat olie/vocht rondom de naaf maar nog nooit zo veel als nu. Hoe ernstig is dit, waar komt dit vandaan, kan het gerepareerd worden? Het gaat om een Kubota L3250, een oudje uit 1989 of zo die niet meer voorkomt in de tabellen.

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Puur op jou verhaal afgaand zou ik zeggen.
De lagers zijn versleten boven en onder op de eindvertraging daardoor gaat de steekas een beetje hangen endrukt onderin de vooras en maakt de keer ring stuk.
Klos de trekker aan die kant maar op en voel wiggelend of er boven /onder speling op het draaistuk zit.
Nieuwe lagers gaan het probleem nooit helemaal weer over. Maar in combinatie met een nieuwe keer ring zou het lekken een stuk minder moeten zijn
Gust Daneels
Ik heb datzelfde gehad met mijn kubota L1501 en heb toen het wiel verwijderd en de wielkast opengevezen(gedemonteerd) en daar zit een dichting, die heb ik er uit gehaald en de nummer op geschreven en een nieuw besteld. Daarna alles terug gemonteerd en opgelost, de lagers hadden geen speling maar de dichting was hard geworden en liet olie door.
munnikenhoek
Dank voor jullie reacties, ik ga het maar eens opengooien en zien wat de schade is. Hopelijk valt het mee.....
Wimsumar
Beste Munnikenhoek:

Quote Reactie van @munnikenhoek:
Hopelijk valt het mee.....

Controleer eerst eens het oliepeil. Misschien is het 'gewoon' veel te hoog door ingelekt regen-/schoonspuitwater, of heeft de vooras een keertje te diep in het slootje gekeken?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B2410 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0