Deutz D30 - Remtrommel D30 verwijderen

Vanochtend heb ik de wielen van de trekker gehaald omdat de ene rem direct blokkeert als je remt (rechts) en de linkerrem doet nagenoeg niets. Ik moet denk ik iets in de remtrommel afstellen met veertjes of iets dergelijks. Maar ik krijg met geen mogelijkheid de remtrommel er af? Zit hij ergens geborgd? Kan er in de franse manual niet iets over vinden dat mij helpt. Iemand een idee hoe je deze loskrijgt?
job-mol

Reacties

+1
Rozema
Remtrommel los slaan, zit niet anders vast dan het wiel zelf. Met hamer tussen de wielmoerschroefdraad (niet op schroefdraden zelf) slaan. Vaak schiet hij dan plotseling los.
job-mol
@Rozema dank voor je tip!
+2
Gerron

Niet dezelfde trekker maar misschien moet jij ook eerst de rem terugstellen voordat je de trommel er af kan halen.
job-mol
@Gerron

(klik om te vergroten)

Het terugstelmechanisme kun je van de buitenkant goed bereiken, maar als de trommel er vanaf is zie je het nog beter.
job-mol
Ik heb de ene trommel er makkelijk afgekregen door inderdaad met de moker flink tussen de bouten in te slaan. Na een minuut meppen kwam hij ineens los.
De andere kreeg ik los door 'm warm te stoken met de gasbrander en ondertussen met de moker te blijven slaan. De remmen schoongemaakt en opnieuw afgesteld. Ze remmen nu beiden weer goed!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D30 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!