John Deere 3130 - Hoe liggen de versnellingen

Afgelopen weekend een nette John Deere 3130 (1979) gekocht, doch geen ervaring met dit merk en nog nooit mee gereden. Kan iemand mij zeggen hoe de versnellingsbak werkt, verschillende groepen, handbediening, stuurschakelaar, werken,.. of even schema doorsturen?
davy-polspoel

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

3130ls
Gewoon even de topics lezen die er al zijn van de 3130.er zijn er al zat van
mauser
Hoe de versnellingsbak werkt? 3 versnellingen. 2 groepen. En hi-lo op het stuur. Daar hoef je geen verstand voor te hebben
3130ls
En hoe harder de hilo bokt Hoe beter hij is
mdoornekamp
@3130ls wij gebruikten op de weg vaak de koppeling met de hi-lo
3130ls
@mdoornekamp ja kan ook maar bedoel meer om te testen of hij werkt
mauser
Bij mijn mf590 staat op de multipower sticker in het groot dat je niet met bediende koppeling de Multi power mag schakelen.. de tandwielen moeten draaiend in elkaar vallen natuurlijk.
+1
Hanjelle
@mauser de hilo van de 3130 werkt met platen ipv tandwielen. Koppeling gebruiken kan geen kwaad, en hoewel het niet perse nodig is ook niet onverstandig. Bij goed functionerende hilo kun je een flinke bok verwachten. Niet altijd prettig, maar ook de hilo en achterliggende bak en aandrijving krijgt een klap. Is alles natuurlijk wel op ontworpen, maar voorzichtigheid kan nooit kwaad
dieseltank
davy-polspoel
@dieseltank is zeker een hulp geweest, bedankt!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3130 en hebben de trefwoorden versnellingsbak en schakelen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!