Illustratie van:

PZ Strela - Hoogteregeling gangbaar maken

Hallo,

Ik heb net een tweedehands PZ Strela gekocht maar nu krijg in de wielen niet in hoogte versteld. Waarschijnlijk zijn de wielassen vast geroest in het lagerhuis? Iemand een idee om deze weer gangbaar te krijgen??

Groet Bas

Deel dit topic

Reacties

+1
Kruipolie opspuiten gedurende enkele dagen en dan probeer los te slaan met een hamer
+1
Wimsumar
Beste Bas Repko: Lees onderstaande topic:

tractorfan.nl/topic/48450/…
bas repko
@Wimsumar Bedankt!
+1
jannie2001
Het is zegmaar een massieve buis waar het wiel ook aan vast zit die heel nauw zit en word vast gehouden met dat T vormige hendeltje bovenop. verder geen lagers of dergelijke. zonder deze stang/wielsteun zou hij gewoon draaien. hendeltje er uit en misschien goed laten klappen met de hef?
+1
Wimsumar
Beste Bas Repko:

Vanmiddag moest ik hoognodig
melken. Nu de handleiding/onderdelenboek even opgezocht. Zie pdfpagina 28 het "kale" wielasje en op pagina 24 de bus (12/20 ) waar de as 'losjes' in hoort te zitten.

KliK: kvgportal.com/W_global/Media/…
bas repko
@Wimsumar Bedankt voor de handleiding erg handig. Ik zal om te beginnen eens goed inspuiten met wd 40...
+1
ronald73
Zou je misschien later ons kunnen laten weten tot hoever die WD40 daadwerkelijk was ingetrokken? Mijn ervaring is dat het juist niet intrekt daar waar het het meest nodig is. Nou ja, misschien soms een milimetertje dan, dat is dan toch nog iets.
+1
MartinZaandam
@ronald73 Mijn ervaring is met WD 40 is, dat het een goed middeltje is voor dagelijks onderhoud tegen piepen, kraken, opgedroogd vet verwijderen, rubber manchetten assembleren, enz, maar dat het niet een hoogstaand middel is. Voor penetratie langs roest of om vastzittende delen los te weken zijn veel betere vloeistoffen, maar dan komt men uit bij auto-speciaalzaken, Berner, Handels ondernemingen, enz. WD40 staat bij ons ook in de Action en Jumbo, naast de babyzeep en rozengeur. Van WD40 hebt ik laatst enkele spuitbussen "WD40-kruipolie" gehad (dus niet de standaard blauwe bussen, deze waren zwart), maar het resultaat was tweeledig bedroevend, het drijfgas was zo snel op, dat er nog 70% kruipolie in de bus bleef zitten en de werking was minder dan aangegeven.

Let wel: ik kraak WD40 niet af, zeker niet, maar het is geschikt voor dagelijks huishoudelijk gebruik en alles met tractoren en wat erom hangt is "zware industrie"
Frederick
@MartinZaandam
Heb ik ook altijd met die bussen dat het gas er te vlug af is. Je kan er dan met de compressor wat lucht inblazen, werkt goed. Wel opletten..
fendt2
Gebruik OK kruipolie voor vast zittende bouten. Die werkt veel beter dan wd40.
bas repko
@fendt2 waar haal je die?
+1
fendt2
@bas repko bij de Welkoop
bas repko
@fendt2 thanx

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de PZ Strela ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0