Shibaura p19 goed of niet?

Beste,
Mijn oog is gevallen op een shibaura p19. Is dit een goede mini tractor? Hij heeft 1200uren op de teller. Iemand goede of slechte ervaringen mee?
Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

Driezzzer
Of is een kubota b7009 een betere optie? Ik zou graag maaien en frezen om nieuw gras te zaaien
+1
Yanmarthomas
@Driezzzer ik ben altijd meer van die oude japanse trekkertjes denk dat je beter voor kubota kunt gaan.
+1
walker1
@Yanmarthomas Shibaura is net zo Japans als Kubota en kwalitatief net zo goed. Shibaura's waar ik vroeger mee gewerkt heb hadden trouwens Kubota motor.
Yanmarthomas
@walker1 oh oke maar denk nog steeds dat oud vertrouwt kubota beter werkt maar zijn keuze 😄
+1
walker1
@Yanmarthomas en waar baseer jij je op dat Kubota beter is dan een vergelijkbare Shibaura???
Yanmarthomas
@walker1 ieder zijn eige mening over een merk toch ? 😉
walker1
@Yanmarthomas Er is een verschil tussen een mening en feiten. Jij loopt te beweren dat Kubota beter is als Shibaura, ik vraag waar jij dat op baseert. Bijvoorbeeld werkervaring met beide merken en met werkervaring bedoel ik ook echt werk en niet thuis het gazon een keer maaien. Aan alleen een mening die nergens op slaat heeft iemand die hier advies vraagt helemaal niks.
Yanmarthomas
@walker1 ik heb ook zoon vergelijkbare shibaura gehad voor op de boederij bloten mest rijden grond bakje vanalles gedaan en een kubota b1600 gehad maar dat vondt ik altijd beter,
walker1
@Yanmarthomas dat geeft te denken, eerst Shibaura, daarna Kubota en nu een Yanmar? Heb je soms alles binnen de kortst mogelijke tijd total los? Gezien je leeftijd is het niet zo dat die trekkers versleten zijn met tientallen jaren zwaar werk.
Yanmarthomas
@walker1 had eerst een yanmar maar die elektronica ging iedere week stuk nou de kubota en shibaura waren leen trekkers en de iseki die ik nu heb bevalt perfect 😄
Yanmarthomas
@Yanmarthomas dus weet echt het verschil tussen een shibaura en een kubota of iets
walker1
@Yanmarthomas Natuurlijk, je hebt een paar dagen een leentrekker en je weet meteen alles te vertellen over de kwaliteit van het merk Shibaura...
Yanmarthomas
@walker1 hoe weet jij of dat een paar dagen zijn? Heb de kubota 4 maanden gehad en de shibaura 6.5 maanden dag in dag uit gebruikt dus weet echt wel hoe zoon ding zit 😀
+1
fendt farmer309c
@Yanmarthomas dag in dag uitgaat moeilijk aangezien jij nog naar school moet 😅
+1
Yanmarthomas
@fendt farmer309c ik zit niet op school lang verhaal kort ben autistisch en sloeg iedereen bekant van zn kop af als ze iets verkeerds zijden dus dat ging niet meer dus mn ouders zoon briefje aan de gemeenten gedaan voor ontheffing van school voor 5 jaar ofso dus zit thuis en veel op de trekker dus daarom veel op dat ding gezeten 😄
+3
walker1
@Yanmarthomas Nou dan moet jij wel heel erg autistisch en agressief zijn als je komende 5 jaar niet naar school hoeft. Daarna ben je al 18 en niet meer leerplichtig. Dan zou je dus enkel basisschool gehad hebben en dat misschien niet eens afgemaakt hebben? Dat verhaal gaat er bij mij niet in. Er zijn ook scholen voor autistische kinderen, zelfs voor de zware en agressieve gevallen. Je maakt mij niet wijs dat de leerplicht ambtenaar zomaar zegt: "ach laat dat manneke maar de komende 5 jaar thuis en een beetje met trekkers rommelen" Daarbij vraag ik me ook af of het verstandig is om iemand met agressie problemen maar een beetje met trekkers en machines te laten klooien. Dat je een keer iemand op zijn bek slaat is tot daar aan toe, maar straks maai je nog iemand kop er af of zo.
Yanmarthomas
@walker1 ik zat al op zoon school en een of andere helper ofso een doktor etc hebben daar voor gezorgt maar als je t niet geloofd ook goed en ben al lang niet zo agressief meer als toen,
+3
walker1
@Yanmarthomas Kan toch niet dat je dan 5 jaar geen onderwijs krijgt?? En wat als je straks 18 bent? Gratis geld halen bij UWV of de gemeente?
Yanmarthomas
@walker1 dat zien we dan wel heb de brief laatst nog ondertekend. Was eerst 1 jaar proef nogwattes
Yanmarthomas
@Driezzzer en kubota is altijd goed nieuw of oud shibaura weet ik niet of dat goede zijn
+1
Driezzzer
@Yanmarthomas ok, bedankt voor de raad
+1
JohnDeere5085
@Yanmarthomas

Quote:
kubota is altijd goed nieuw of oud

Geef topicstarter goede argumenten en niet dit soort antwoorden
Driezzzer
Ik bedoelde een kubota b7001 zijn deze goed? Ik had een iseki tx1300 maar deze was niet sterk genoeg voor de weide hier.
JohnDeere5085
Die shibaura trekkers hebben zichzelf ook al lang bewezen hoor, heb er zelf nooit mee gewerkt maar heb ze wel zien rondrijden bij paardenhouder in de buurt, die heeft hem heel lang gehad.
1200 uur is ook niet veel zou je geen zorgen maken over het merk, kijk eerst maar of ie goed bij je past.
Driezzzer
@JohnDeere5085 bedankt voor jouw reactie! Ik heb twee opties voor dezelfde prijs en dat is of een shibaura p19 of een kubota b7001 met frees. Ik weet dat de shibaura sterker is maar dan moet ik nog een frees aankopen en dat lijkt nogal wat te kosten. Ga ik van de p19 langer plezier hebben en meer mogelijkheden ? Dan ben ik misschien wel bereid een frees te zoeken die hopelijk niet mega duur is.
JohnDeere5085
@Driezzzer Als ik de tractordata gegevens bekijk:
tractordata.com/farm-tractors/006/…
tractordata.com/farm-tractors/003/…

dan is de shibaura toch een stuk sterker, 16 pk van de kubota tegen 25 pk van de shibaura.
Over het gewicht, de hefkracht en de eventueele aftakas mogelijkheden (540/750/1000), kan ik niks vinden.
Zelf zou ik voor de shibaura gaan, zeker als je van plan bent later nog bijvoorbeeld een maaier voor de trekker te kopen, de trekker heeft meer vermogen, meer hefkracht ga ik vanuit aangezien hij een stuk zwaarder is en uitgebreidere transmissie.

Bent u al dingen van plan met de trekker naast frezen?
Ga ook zeker bij beide trekkers kijken en eventueel rondje rijden om aan te voelen hoe ze werken.
JohnDeere5085
@JohnDeere5085 Wat mischien ook nog een iets is om te bekijken is de banden die om de trekker zitten, van die dunne rijstbanden met grof profiel zijn naast enorm akelig om mee te rijden over de weg ook niet erg gazonvriendelijk.
Driezzzer
@JohnDeere5085 bedankt voor de info! Volgens de verkoper is de shibaura p19 een 19pk. Die van de de link is de 19f versie, van de gewone P19 versie is precies ook niet zo veel info te vinden. Naast frezen zou ik er inderdaad ook mee willen maaien en nie gras zaaien.
Driezzzer
@Driezzzer is het verschil van 3pk de moeite waard? Wat zijn nog dingen waar ik op moet letten als ik ga kijken? Alvast bedankt voor de goede raad!
JohnDeere5085
@Driezzzer Heeft de kubota een 3puntshefset? is ook wel een goede om mee te nemen, dat om sleutelen valt altijd enorm tegen!
3 pk verschil is nog vrij veel hoor, met 19 pk wordt het ook krap zat om te maaien, maar is te doen.
Driezzzer
@JohnDeere5085 op de shibaura staat een driepuntshefset. Wat is uw mening over 2wd? Ik denk dat dit genoeg is voor wat ik er mee wil doen..? Bedankt!
Driezzzer

(klik om te vergroten)

Dit is de hefset vd shibaura
Yanmarthomas
@Driezzzer das n kleine topstang wow
Yanmarthomas
@Driezzzer t is in iedergeval iets orgineels wat er op zit,
+1
JohnDeere5085
@Driezzzer 2 wd is prima, maak je daar maar geen zorgen over. De hef die achter de shibaura zit heeft een enorm voordeel, alle minitractor toebehoren als maaiers etc. passen in de 3puntshef van de shibaura. Bij de kubota heb ik geen idee hoe je deze erachter ga krijgen.
Yanmarthomas
@JohnDeere5085 dan moet je er een hefset op zetten worden veel op dat soort kubota trekkertjes gezet en die 2wd is ook prima maar wil je hem ooit verkopen word dat lastiger,
+2
JohnDeere5085
@Yanmarthomas Dat verhaal over dat ze niet te verkopen zijn geloof ik ook weinig van, onder de 25 pk heb je zowat niet eens met 4wd. Bovendien is 4wd echt niet nodig voor de dingen die @Driezzzer wil doen, maaien, frezen en zaaien gaan best met 2wd.
Yanmarthomas
@JohnDeere5085 geen idee van hoe dan van de zwaarde dingen gaat maar bij de 16/18 pk mini trekkers kom je 2wd amper kwijt aan een particulier handelaar neemt ze zo mee maar die betalen de helft maar,
+1
JohnDeere5085
@Yanmarthomas Gelukkig koopt @Driezzzer hem niet om zo snel mogelijk weer te verkopen met verlies, hij gaat hem gebruiken. Heb zelf een Holder b18 gehad ook 2wd, was snel verkocht voor zelfde prijs als dat ik hem kocht.
Driezzzer
@JohnDeere5085 bedankt voor uw snelle reactie en goede raad? Heb je de foto met de banden op gezien? Ziet dat er ok uit?
+1
fendt farmer309c
@Driezzzer de banden van de Shibaura zien er wel goed uit die van de Kubota lijken mij eerder rijstbanden is die Kubota geen Chinese import want hij heeft dat rare hefsysteem en rijstbanden
+1
JohnDeere5085
@Driezzzer Mijn voorkeur gaat altijd uit naar gazonbanden, maar deze zien er goed uit in, in elkgeval goed profiel en je red hier alle werkzaameheden mee hoor. Zeker puntje om mischien nog in de onderhandeling mee te nemen, banden zijn niet goedkoop en zeker met het toekomstige maaien is het mischien iets om naar op zoek te gaan.
Driezzzer

(klik om te vergroten)

Dit staat op de kubota...
Driezzzer

(klik om te vergroten)

Dit is de shibaura, zien deze banden er ok uit en de rest?
Driezzzer
@Driezzzer blijkt nu ook dat de shibaura 1023 uren heeft ipv 1200.
Yanmarthomas
@Driezzzer het is geen 4wd of wel ik zeg altijd die moet je niet kopen al wil je die weer kwijt krijg je ze nooit meer kwijt ja misschien voor paar duizend euro minder iedereen wil tegenwoordig 4wd
+1
Driezzzer
@Yanmarthomas deze is inderdaad 2wd. De kubota is ook 2wd. De iseki die ik nu heb is ook 2wd en dat lijkt ok te zijn voor mij.
JohnDeere5085
@Yanmarthomas gebruik leestekens, leest een stuk makelijker.
+1
walker1
@Yanmarthomas Dan zou deze trekker nu dus ook stuk goedkoper moeten zijn als een vergelijkbare 4wd. Kan voor koper gunstig zijn als hij toch geen 4wd nodig heeft.
Yanmarthomas
@walker1 ja dat is ook zo maar wil je hem ooit kwijt raak je geld kwijt of je moet 3 jaar wachten 😂
JohnDeere5085
@Yanmarthomas We zullen het zien, ik betwijfel het in elk geval sterk.
Yanmarthomas
@JohnDeere5085 ik niet maar goed ieder denkt anders.
+1
walker1
@JohnDeere5085 Zal best wel meevallen om die kwijt te raken.
Yanmarthomas
@walker1 als het een keurige nette trekker is met alles dr op en aan nette bandjes net prijsje kan het nog wel maar zoon afgeraffeld kubota ofso met roest overal krijg je hem echt niet makelijk kwijt
+1
JohnDeere5085
@Yanmarthomas Maar dat geldt voor alle trekkers, of ie nu 2wd of 4wd heeft.......
walker1
@Yanmarthomas afgeraggeld met roest hoef ik sowieso niet, ook niet als het met 4wd is.
paulusmahandel
Shibaura heeft jaren de compact tractoren geleverd aan Ford / New Holland.
deze shibaura heeft iets meer gewicht dan zijn pk-genoten.
opletten bij verkoop: speling op de waterpomp, en de elektronische bediening voor de hef moet goed werken.
voor de rest als een gewone tractor
fendt farmer309c
Wij hebben verschillende Shibaura's thuis gehad van 14 tot 30 Pk allemaal stuk voor stuk goede tractors en ze zijn veel zwaarder gebouwd als een Kubota als het een in Nederland nieuw verkochte Shibaura is en dan hebben ze ook standaard knipperlicht en zo sommige shibaura's hebben een Kubota motor en andere weer een Shibaura motor mijn oom heeft nog steeds een Shibaura en da ding loopt altijd
fendt farmer309c
Is die frees die bij die Kubota zit zo'n Chinese frees die vast aan de tractor zit en dat je als je iets anders wilt gaan doen de hefseter steeds maar op en af moet bouwen want dat is een rot systeem da heeft hier de buurman op zijn Kubota b6000 ik vind het geen fijn trekkertje en licht gemaakt maar een b6000 is ook weer wat kleiner als een b7009
Driezzzer

(klik om te vergroten)

Bedoel je zo'n systeem?
+2
fendt farmer309c
@Driezzzer ja dat is geen makkelijk systeem net als @JohnDeere5085 al zei enkel de frees kan er zo aan en dan moet je weer gaan sleutelen voor de maaier of een simpel grondbakje er aan te hangen en 3 Pk kan al veel verschil maken met maaien en de Shibaura heeft zo te zien een originele hef er op zitten dat is vaak ook wat zwaarder gebouwd als zo'n ombouw systeem als op de Kubota en de 2wd is toch goed genoeg voor wat maaien en zo.
+1
JohnDeere5085
Die shibaura zit er netjes uit zo te zien, ook de ondertrekhaak is wel makelijk.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
62
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0