John Deere 3130 - Hef achteraan zakt zeer traag

Sinds deze week John Deere 3130 in mijn bezit en ondertussen deze een beetje getest en ondervonden dat de hefinrichting achteraan zeer traag zakt (zelfs met gewicht/machine aan). Heffen doet hij perfect en nauwkeurig, zakt ook niet dus dat is het probleem niet, wel vrij irritant het wachten bij het zakken.. weet iemand of dit aan te passen is? Er is ook een hulp-piston gemonteerd (links op foto) en bevriend mechanieker vertelde mij dat het probleem daar misschien zou kunnen liggen...?
davy-polspoel

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
3130ls
Als het goed is zit er voor de stoel op de grond een draai knopje /hendeltje. Staat die open?
davy-polspoel
@3130ls goede tip! Ik zal straks eens kijken. Mijn IHC 654 heeft dit ook, dus hopelijk simpele oplossing 😁
ronald73
@3130ls Misschien dat dat originele draaidingetje ooit is verdwenen. Best mogelijk na zoveel jaar. Dan even met iets anders prutsen om onder de cabine te komen.
davy-polspoel
@3130ls & @ronald73 ik heb eens gekeken en onder de stoel zit inderdaad een soort knop maar deze zit moervast, ik kan deze wat heen en weer bewegen maar niet draaien, ik wou ook niet direct proberen met een tang te forceren.. rechts onderaan naast de stoel (achter mijn voet zit ook een draaiknop, hier kan ik aan draaien maar maakt weinig verschil, alsook een zwart hendeltje(?). Wat zijn de 2 hendels rechts achter de hendel van de hef? Zie foto's..

Ik bel morgen naar een verdeler of hij geen handleiding meer heeft, dat zal al veel helpen 😄
Maar als jullie mij al kunnen verder helpen ondertussen..

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Ronald125
@davy-polspoel
Die 2 hendels zijn voor je externe hydrauliek ventielen achterop de trekker.
davy-polspoel
Het is opgelost. Ik heb het zwarte hendeltje (instelling van de hefinrichting, positie- of weerstandsregeling) onder de stoel 2 standen laten zakken en de hef reageert zeer goed en zakt ook zeer snel nu 😉

Thx @Hooiveld voor de tips en uitleg

(klik om te vergroten)

Instelling van de hefinrichting, positie- of weerstandsregeling. Er staat een D (Depth) en een L (Load) bij. Bij de D blijft de hef dan op dezelfde hoogte staan. De L kun je met ploegen etc. gebruiken. Bij zwaar trekwerk komt de hef iets hoger, zodat de belasting minder wordt. Als het weer makkelijker gaat, daalt die weer iets.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!