Illustratie van:

Kubota STa-35 - Lekkage Husco hydrauliek ventiel voorlader

Allen, ik heb een Kubota Sta 35 met voorlader. De voorlader wordt bediend met (volgens mij) een Husco 9210 ventiel. Deze lekt. Er lijkt een o-ring naar buiten geperst te worden langs een van de bedieningsstangen.
Lekkage ter plaatse van de gele markering.
Inbussleutel 4 is te klein, inbussleutel 5 is te groot. Wellicht een Engels maat, of toch 4,5mm?
Zit hier een standaard(maat) o-ring in?
Alle hulp is welkom...

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Wimsumar
Beste Adri-Hilhorst: De O-ring waarlangs olie lekt hoeft geen olie in het hydraulisch te keren en is 'slechts' vuilkerend. Dit wil zeggen, binnen in het regelventiel is nog een O-ring (die wel oliedrukkerend moet zijn) lek/beschadigd.
adri-hilhorst
Is het vervangen van deze o-ringen goed te doen? Als ik de tekening bekijk dan komt de boel los als ik de twee boutjes losdraai.
Tref ik ringen aan die ik in een goede assortimentsdoos vind, of zijn het speciale ringen?
Wimsumar
Beste Adri-Hilhorst:

Quote Reactie van @adri-hilhorst:
twee boutjes

Het opengewerkt model (afb 2 in onderdelenboek) laat zien dat de retourolie buitenom geleid wordt. Waarschijnlijk volstaat het vervangen van de "uitwendige" spool o-ring/wiper spoolseal combination

Tekening:

pdf.directindustry.com/pdf/husco-international/…
adri-hilhorst
Dank je Wimsumar. Nu nog die onderdelen zien te krijgen.
adri-hilhorst
Intussen het ventiel gedemonteerd. Op de plaats waar een rubberen o-ring en een kunststof ring horen te zitten trof ik alleen de rubberen o-ring aan. Deze is gescheurd, dat zou goed kunnen komen doordat de ring teveel ruimte heeft om te schuiven door het ontbreken van de kunststof ring.
Ik zou twee rubberen ringen kunnen plaatsen. Die heb ik wel liggen. Dan is er geen ruimte voor overmatig schuiven en slijtage. Aangezien het met één rubberen ring zonder kunststof ring jarenlang goed is gegaan kan ik me voorstellen dat het met twee ringen nog langer goed zal gaan. Ik weet niet wat de meerwaarde van de kunststof ring is...?
Wimsumar
Beste Adri-Hilhorst:

Quote Reactie van @adri-hilhorst:
Ik zou twee rubberen ringen kunnen plaatsen.

Lijkt me een strak plan. Je weet nu hoe het zit en dat oogt (vanachter beeldscherm/toetsenbord) vrij eenvoudig.
Toch nog een extra aandachtspunt:
Omdat deze keerring(en) toch een oliekerende functie hebben ook even aandacht besteden of de retourolie (vanaf het ventielenblok naar oliereservoir) niet onverhoopt ergens gesmoord wordt. ( door dichtgeknepen slang, verbogen leiding/slangkoppeling etcetera).
adri-hilhorst
Afbeeldingen

(klik om te vergroten)

Gescheurde ring

(klik om te vergroten)

Ventiel

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota STa-35 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN