Illustratie van:

Fiat Winner - Push pull ventielen lekkage

De olieventielen lekken ontzettend veel uit het kleine ontluchtingsgaatje van de hydr ventielen. wie weet daar raad op? ze hebben het bijna allemaal

Deel dit topic

Reacties

+1
echte844
Dit is een euvel van de onder druk koppelbare ventielen. Ik heb ze er allemaal af gegooid omdat ik dat geknoei moe was. Ik denk niet dat je er zo wat aan kunt doen.
fiatfan
@echte844 helaas ook alles eraf gegooid. wel jammer. nu met goedkope ventielen alles kurkdroog..
echte844
@fiatfan bedankt voor je reactie
ares697
Waar zitten die gaatjes precies?
Onze winner is eigenlijk ook lekvrij behalve die bende van de ventielen altijd. Ben wel benieuwd of er al andere op zitten.
echte844
@ares697 In het midden van het ventiel op de stompe punt sit dan nog een klein pinnetje van ongeveer 1 a 2 mm. met net opzij daarvan een klein gaatje van ongeveer 1 mm.
Een standaard ventiel heeft alleen de stompe punt in het midden.
ronald73
@echte844 Ik denk dat jij het over andere onder druk koppelbare koppelingen hebt als die die op een Winner zitten?
fiatfan
@ares697 nieuwe zijn gewoon ongelooflijk duur. en die van mij waren vrij nieuw, heb ze zelf er nog op gezet en binnen een paar jaar allemaal lek. we hebben ze helemaal uit elkaar geschroefd, zitten vele O ringen in, maar was niet aan te beginnen..
ares697
@fiatfan hier ook al eens met o-ringen bezig geweest, maar net het drukloze ventiel die ik graag gebruik lekt als die gebruikt wordt.
ares697
Bedoelen jullie deze ventielen?

(klik om te vergroten)

Achterbrug f100
fiatfan
@ares697 denk van wel zo te zien. de originele winner ventielen
mfboer
@ares697 op zulke ventielen kun je van die lekkapjes omheen doen met een slangetje naar een apart tankje. Ben je van het gesmeer af als goed is. En als jou druklose ventiel lekt kan het ook altijd nog aan de koppeling van de slang liggen, hier ook al paar keer gehad.
+1
ronald73
Quote Reactie van @mfboer:
op zulke ventielen kun je van die lekkapjes omheen doen met een slangetje naar een apart tankje. Ben je van het gesmeer af als goed is

Dat lijkt mij meer om die paar druppels olie netjes op te vangen bij het uitnemen van een koppeling.

Een lekkende waterkraan in jouw badkamer repareer je toch ook niet door er een emmer onder te zetten? 😉
mfboer
@ronald73 dat klopt, ma zoveel lekken doen ze vast niet, anders klagen ze ook wel over dat ze elke keer achterbrug olie bij moeten vullen 😂
fiatfan
@mfboer ze lekken echt veel. Ook regelmatig olie bijvullen
ares697
@fiatfan Bedankt! Het lekken is te overzien, maar we houden niet zo van olie op de grond 😃 . Wat voor ventielen heb jij gekocht?
johndeerefiat
Ik heb vd week nieuwe op de fiat 88-94 gezet. Van kramp. Nu alles super droog. Let op conische draad.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat Winner ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1.052