Illustratie van:

Fendt 103 - Hoe kan je het stuurhuis bijregelen van een fendt 103 s

Ik heb een fendt 103s en er zit bijna een halve toer speling op mijn stuur ik heb gelezen dat dit kan bijgeregeld worden door middel van een stelschroef, maar waar bevind die stelschroef zich?

Deel dit topic

Reacties

bas101
Bij de oude stuurhuizen bevindt zich deze recht tegenover aan de andere zijde dan van de uitgaande as , borgmoer losdraaien bout aandraaien tot nog minimale speling is ( niet opsluiten) dan borgmoer weer vast draaien en klaar .
Poppema
@bas101 ik heb ook veel speling op het stuur van mijn 103 S. Bestaat daar documentatie van of misschien foto's hoe je dat bij kunt stellen?
bas101
@Poppema als dat een ZF GC 7337 stuurhuis is : borgmoer slag los draaien en dan stelbout met schroevendraaier indraaien tot speling zo goed als opgeheven is
Tim Hurkmans
@bas101 ik heb dit laatst bij mijn 106s ook gedaan. Inderdaad aan de rechterkant van de tractor zit bij het stuurhuis een bout met borgmoer. Ik weet niet zeker hoe het zit bij een 103 maar bij mij zit hij precies boven de onluchtingsnippel van de tussenbak, die moest ik er ook uitdraaien om bij de stelbout te komen. wanneer je deze aandraait moet je hem niet heel vast draaien, net de speling eruit en meer niet anders slijt het stuurhuis te snel.
bas101
@Tim Hurkmans juist ja zo moet je t doen ,
basia
Controleer dan ook het olie-peil in het stuurhuis ; vaak een rood kunstof plugje bovenop het stuurhuis ; helemaal vullen met tot boven met transmissie olie ( aangeraden 80W140 GL5 )
Onderhoud stuurhuis word vaak vergeten ; met gevolg worm- lagers , worm en rolnok versleten cq kapot

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 103 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0