Fordson Major - Atlas 512 Handleiding gezocht

Ik heb afgelopen week een Fordson Major gekocht, met een Atlas 512 eraan. Alles werkt naar behoren, maar als ik de kraan wil gaan draaien komt er een straal hydrolische olie onder de kraan vandaan. Het lek licht waarschijklijk in een van de 4 draaipompen. Deze wil ik dus uitelkaar halen, maar heb geen idee hoe ik dat voor elkaar krijg. Heeft iemand een handleiding of een idee hoe dit gaat lukken?
Jacschilder

Reacties

Jacschilder
In deze staat heb ik hem gekocht

(klik om te vergroten)

+1
Albert Peters
@Jacschilder jouw kraan is ong van 1968 dus die cilinderhulzen zullen heel vast zitten maar kijk eerst of er geen lassen op zitten anders kun het vergeten als het met haak sleutel niet lukt kan je het met een zware ketting tang proberen Die moet je op de bodem zetten anders trek je deuken in de huls voor meer vragen stuur een P B
tvmn
Ik heb nog een dubbele pomp liggen die komt ook van een 512 af
Jacschilder
@tvmn Ik bedoel de cilinders die de arm laten draaien. Deze lekken als een malle, maar krijg ze er niet vanaf.
wim-same
@Jacschilder Deze cilinders zitten erop gedraaid, en met een haaksleutelmoer vastgezet. Soms als de draad slecht werd werden deze cilinders ook wel eens vast gelast. Als de borgmoer los gedraaid is, kan je de cilinders er met een grote waterpomptang vanaf draaien.
Jacschilder
@wim-same Dank voor de snelle reactie! Ik ga zo meteen kijken of ik een haaksleutel heb.
flupke 1
Wel een mooi spulletje hoor 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!