Stro balen lossen

Wij hebben een melkveebedrijf met akkerbouwtak. Aangezien wij geen platte wagen hebben transporteren we al onze balen (hooi,stro en voordroog) met onze 10t kipper, we laden en lossen ze met de frontlader. Het laden gaat super maar bij het lossen lukt het moeilijk om de laatste balen te lossen. Hoe doen jullie dit rap en veilig?

Deel dit topic

Reacties

ster
Je zou kunnen proberen, voorzichtig kippen en de balen met de frontlader of lader van achteren tegen houden.
Fendt926Driver
Waar gaat het mis?
laad je van de zijkant of van achteren?
ik laad en los alles van de zijkant en de laatste die dus 4 hoog vrij staat steek ik de pinnen iets schuin naar onderen in. zo schuif je ze niet voor je uit maar druk je als het ware de baal iets naar je toe en laat je iets zakkend de pinnen er zo in duwen dan achterover en weg ermee
ken-adams
Goh, wij deden het vorig jaar ook met onze dumper (wel met een verreiker). De verreiker hielden we toen gewoon op het veld, en de dumper kiepten we gewoon leeg op het bedrijf. Daarna gewoon opnemen en stapelen. Als je het liever niet zo doet en de voorlader wel steeds mee naar het bedrijf kan komen dan kun je de dumper ook kippen, hou je voorlader dan klaar achteraan de dumper( min of meer evenwijdig met de bak, er een beetje in en met een beetje plaats tussen de bak en de vork) terwijl die dan kipt (net maar tot ze glijden) hou je de vorken juist en dan zouden de balen er zo op moeten glijden.
Corne S
Kleine of grote balen / pakken?
Gerron
Je zou wat pallets op de laadvloer kunnen leggen zodat de pakken hoger boven de zijkant uit komen. Let dan wel op de totale hoogte.
walker1
Heb ze ook wel eens in een kipper geladen, van achteren. Met laden gaat dat prima, je zet ze achter in de bak, 2 hoog, en de met de volgende 2 balen duw je de eerder geladen balen naar voren toe. Dat herhalen tot de kipper vol is. Met lossen pak je de achterste 2 balen op, dan komt het probleem, de rest staat te ver naar voren 😄 Kiepen was de enige optie toen. Als je bang bent dat ze kapot/uit elkaar vallen kan je ze eventueel met de lader tegen houden.
Al met al is een platte wagen toch handiger 😄
Gerron
@walker1 Ik denk dat hij een klep op de kipper heeft.
walker1
@Gerron Ja ik had kipper zonder achterklep.
Voordeel met laden is dan wel dat ze in de bak staan en je de boel niet hoeft af te binden met spanbanden, nadeel is idd het lossen.
+1
Gerron
@walker1 Bij het pakken laden in een walking floor binden ze een spanband aan de voorste pakken omdat die nog wel eens blijven staan. Zo kan je ze dan makkelijk naar achter trekken.
+3
steyrcvt170
Zien dat je om de eerste baal die je in de kieper zet een dik touw of spanband doet en die over de hele lengte van de kieper legt. Dus de andere balen er boven op.kan je het er zo uittrekken mits je een Grote trekker hebt
TeunFendt
Wij hebben met carnaval een kipper gebruikt en daar strobalen in gelegt en na carnaval leeg gekiept

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0