Illustratie van:

John Deere 1140 - John deere 1140 hydrauliekpomp

Hallo allemaal

Wij hebben een John Deere 1140. Hiervan is al een aantal keer de keerring rond de ingaande as van de hydrauliekpomp er uit gelopen. de keerring is toen vervangen en de laatste keer dat het gebeurde hebben we de keering vastgelijmd. De olie wordt nu echter onder de keerring door geperst. We vermoeden dat een gaatje dat onder in de schacht zit waar de keering in zit hier iets mee te maken heeft. Weet iemand wat de functie van dit gaatje is en of het wel origineel is. ook vragen we ons af hoe het komt dat de keerring er überhaupt uitgeperst wordt, (bijvoorbeeld te veel druk in de pomp?)

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

In het midden van de foto is het gaatje te zien

Reacties

case 745 xl
Volgens mij kun je in dat gaatje een boutje draaien en zo de keerring verwijderen
deeremeneer
Hoe vervang je de keerring? Zo van buitenaf of haal je de pomp uit elkaar?
ronald73
Er zit nog een o-ringetje tussen as en pomphuis, die kan je zo niet zien zitten. Die zal wel de meeste olie tegenhouden. Ik verwacht dat die o-ring teveel doorlekt en dat jouw probleem hiervan slechts het gevolg is.
Gaatje is draingat/afvoer voor lekolie.

Please correct me if I am wrong.
deeremeneer
@ronald73
Nee je hebt gelijk. Daarom vroeg ik ook hoe hij hem repareert. Alleen de afdichting voorin vervangen werkt niet. Er moet al helemaal geen olie bij de afstrijker komen. Waarschijnlijk zit er wat speling op zijn lagers ook waardoor de olie langs de o-ring naar de keerring wordt geperst.
jd 1140
We hebben inmiddels de pomp uit elkaar gehaald. De afdichting die binnenin de pomp zat bleek aardig vergaan te zijn, die is dus vervangen. Ook zijn meteen de lagers waar de as in draait vervangen, en de buitenste keerring. De pomp zit inmiddels weer in elkaar en we hopen dat het probleem nu verholpen is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1140 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN