Illustratie van:

Steeno ploeg - Onderdelen Steeno ploeg (4 schaar)

Hallo, kan iemand ons verdelen waar we onderdelen kunnen vinden/ bestellen (eventueel via internet) voor een Steeno ploeg (paar internetadressen) aan niet te gekke prijzen?

Alvast bedankt voor alle relevante informatie!

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste DBRaymond: Ieder mechanisatiebedrijf kan STEENO ploegonderdelen bestellen via KRAMP, of wellicht rechtstreeks bij STEENO.

Prijslijst opvraagbaar:

steeno.be/nl/lijst-wisselstukken-steeno-2464.htm/

KRAMP:

kramp.com/shop-be/nl/…

Noem de onderdelen die je nodig bent in onderstaande topic en sommige T.F.-leden kunnen/willen de prijs ervan opzoeken.

tractorfan.nl/topic/56553/

Relevant:
Ploegentest 2009, met slijdelenprijsvergelijking:

rumptstad.nl/download/?id=13277132
DBRaymond
@Wimsumar We staan er telkens opnieuw van te kijken dat je zoveel kennis in huis hebt en zoveel relevante informatie kan brengen. Nogmaals bedankt daarvoor.

Na navraag blijken onderdeken nu ook weer niet zo goedkoop. Zeker indien we het goed willen doen, dient aan onze Steeno 3 + 1 toch een en ander vervangen te worden.

Misschien beter uitkijken naar een andere met weinig tot geen werk aan.

Wat is een goede optie? Weet iemand een goede 3 of 4 schaar met weinig tot geen werk aan staan?

We gaan de ploeg achter onze Zetor Proxima 6441 met 4WD en frontgewichten, en eventueel frontlader, omdat er voldoende gewicht in de neus dient te zijn.

Graag jullie ideeën.
Wimsumar
Beste DBRaymond:

Quote Reactie van @DBRaymond:
Misschien beter uitkijken naar een andere met weinig tot geen werk aan.

Zeg, Je bent niet aan het wedstrijdploegen waar een rechte schone voor en keurig nette strakke ploegsneden zichtbaar moeten zijn.
Zolang de ploeg zichzelf vlot de grond intrekt en het loopwiel (eigenlijk het belangrijkste ploegonderdeel!) de maximale werkdiepte nog goed begrenst, dan is er praktisch gezien geen reden aan vervanging van slijtdelen en/of zelfs de gehele ploeg te denken.
Uit de ploegentest (link in bovenstaande reactie van mij) heb je met de STEENO eigenlijk goud in handen: goedkoop in aanschaf en met name onderhoud.

P.S.: Met de slechts 65 p.k. ZETOR 6441 voor de 4-schaar zul je overigens wel een behoorlijke wedstrijd krijgen. 😉
DBRaymond
@Wimsumar Klopt... Maar de slijtdelen zijn stilaan aan vervanging toe...

De Zetor Proxima 6441 heeft 85 pk... Het is een van de nieuwste generatie.
We rekenen op een dikke 20 pk per schaar. We denken dat dit mogelijk is, daar we ook voelde gewicht in de neus hebben. Het verbruik van deze Zetor is 2 keer minder dan onze 120 pk... Vandaar dat we voor deze keuze zouden willen gaan.
Wimsumar
Beste DBRaymond:
Quote Reactie van @DBRaymond:
Het verbruik van deze Zetor is( 2 keer) minder dan onze 120 pk...

Ja, logisch. De ene heeft maximaal 85 en de ander 120.
Je maakt een klassieke vergissing. Het ploegen van 1 hectare vraagt een bepaalde hoeveelheid energie. Het maakt in beginsel niets uit op deze hoeveelheid benodigde energie of deze geleverd wordt door een 85 of een 120 p.k. trekker. In de praktijk zal het er op neerkomen dat je (om jouw woorden erbij te gebruiken) met de 85 p.k. trekker 2X zo lang bezig bent als met de 120-er, simpelweg doordat de 120 2X zo snel kan rijden. Ofwel, het energie-/brandstofverbruik om die hectare te ploegen is gelijk.

Daarnaast bega je ploegtechnisch nog een paar grote fouten. Op eerste plaats moeten de relatief kleinere banden van de ZETOR6441 aanzienlijk harder op druk staan dan van de 120-er met grotere banden om de zware ploeg te dragen. Door de hoger bandendruk zal de wielslip aanzienlijk toenemen en bovendien ook de structuur van de grond geweld aan worden gedaan. Laatstgenoemden moet je absoluut niet willen onderin de ploegvoor!
DBRaymond

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steeno ploeg ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN