Illustratie van:

International 440 - heeft iemand duidelijke info over het afstellen mes piston pers

Zou graag het mes van deze pers eens tegoei afstellen . maar weet er geen raad bij.

Deel dit topic

Reacties

ster
@kristof-langbeen ik weet het niet voor 100% zeker, volgens mij zit op de IHC 440 de zelfde knopers als die op de Borga zitten...
Hopelijk kun je hier wat info uithalen.
borga-appingedam.nl/?page_id=904
sybren
Ik denk dat je het snijmes in het kanaal bedoeld? Mijn 440 lijkt niet op de borga pers uit de link
paulusmahandel
messicks.com/vendor/case/…

Volgens mij is de tussenruimte 1.6 mm
Klein Rot
Volgens het parts diagram van messicks (link van paulusmahandel) zit er onder in het perskanaal een hoekijzer dat de perskop geleid lijkt ongeveer gelijk aan een B47 pers. Dit hoekijzer(5) is met bouten bevestigd (12), als je de bouten oplost kan je met een paar trekschroeven(8) dit hoekijzer verschuiven. Hiermee komt het vaste en het beweegbare mes dichter bij elkaar, de perskop wordt verschoven, bij een B47 pers mag de afstand niet meer dan 0,8mm zijn. (zie bijgevoegde foto)

(klik om te vergroten)

Foto uit werkplaatshandboek B47 (perskop)
paulusmahandel
Ok verkeerd gelezen, 👍
looman
Mijn eigen ervaring met B47 is ook wat Klein Rot zegt, onderin beginnen met controle looprollen en geleiding afstellen op speling onderin minimaal 0.5 tot max 0.8. Dan geleiding aan zijkant en bovenin afstellen. Bij oudere persen zijn de geleidingen vaak ongelijkmatig ingesleten. Mijn tip is om eerst met hand te draaien en te dan hier en daar een bandenlichter tussen te zetten om zeker te stellen dat de messen elkaar nooit kunnen pakken !
Klein Rot
Je kan ook het vaste mes opvullen met shims, origineel zitten er ook enkele shims gemonteerd tussen het vaste mes en het perskanaal.
Klein Rot
Hier nog enkel bladzijden uit het werkplaats handboek van de B47 pers.

(klik om te vergroten)

Blad 40

(klik om te vergroten)

Blad 41

(klik om te vergroten)

Blad 42
kievitjeburen
Er staan meerdere handleidingen van de B47 op www.dutchbalerparts.nl

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 440 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!