Illustratie van:

John Deere 5085M - Constante hydrauliek stroom voor armklepelmaaier

Beste ,

Wij hebben een bomford armklepelmaaier aangeschaft, maar deze heeft voor de arm functies vanuit de trekker een constante hydraulische toevoer nodig en een retour. Nou is het zo dat op onze trekker alleen 2 dw ventielen zitten, die we met de hand in de 'druk' stand moeten houden, wel zit er een 'zweef' stand op in welke hij blijft staan. Door de beveiligings schuifjes op de bediening van de hydrauliek kunnen we hem wel geforceerd constante druk laten geven, maar is dit wel goed voor het hydrauliek systeem? en kunnen we de retour slang van de arm ook gewoon in de dw ventielen zetten of moeten we er een drukloze retour op maken welke rechtstreeks de bak weer ingaat? Iemand ervaring hiermee?

Deel dit topic

Reacties

Moonshine
Als je een ventiel in de zweefstand zet en hier je retour indrukt en met de andere druk geeft moet het prima gaan. Als je dan de klepelmaaier niet bedient hendel gewoon weer in de neutraal zetten.
bartjuh
@Moonshine
Ik zou er mooi een retour op maken die zo weer de 'tank' in gaat... Stel dat je de zweef er per ongeluk af tikt.
Moonshine
@bartjuh Kan ook, is extra werk als die hendel eenmaal in de zweefstand staat druk je die echt niet snel per ongeluk weer terug is mijn ervaring.
mdoornekamp
En niet meer liters/minuut rond pompen dan nodig is
JohnDeere5085
@mdoornekamp Zelf zaten wij ook al te denken om er een extra dw ventiel achter bij te zetten en de arm functies rechtstreeks op de trekker te zetten en de dealer dan in de trekker een joystick in laten zetten die de hydraulische ventielen achter bedient. Alleen dit kost mischien voor ons teveel.
mdoornekamp
@JohnDeere5085 dat wordt wel kostbaar. Hoeveel liter / min geeft de trekker dan? 50 liter kun je wel rondpompen. Hangt er ook van af hoeveel toeren de trekker loopt of je de opgegeven liters haalt
JohnDeere5085
@mdoornekamp de 5085m heeft als het goed is een hoge hydrauliek opbrengst, 94 l/min is de maximale opbrengst (deere.nl/nl_NL/products/…). Wat voor prijskaartje hangt aan kostbaar? 😬
mdoornekamp
@JohnDeere5085 met zoveel liters moest je haast wel Load sensing hebben. Of 2 tandwielpompen.

Geen idee. Maar je hebt gewoon mechanische ventielen neem ik aan
JohnDeere5085
@mdoornekamp Ja klopt, met kabels aangestuurd als ik het goed heb.
mdoornekamp
@JohnDeere5085 je hoofd pomp is tandwielpomp van 70 liter. Dat is dan vol gas.

In de technische gegevens van de klepel maaier kun je wel vinden hoeveel liter er door het blok kan.
JohnDeere5085
@mdoornekamp Het is een al wat oudere, maar er zit als het goed is een boek bij. Zal die dan eens door lezen. Bedankt voor de hulp!
+2
bartjuh
Heb je geen draaiknop op je ventielenblok? En dan niet die voor de liters maar voor standen als enkelwerkend, dubbelwerkend en pompen(2 tandwielen)?
JohnDeere5085
@bartjuh Nee, die zit er bij ons niet op.
JohnDeere5085
Het plan nu is om inderdaad er een retour op te zetten, bij de dealer kunnen we zo een koppeling kopen die de olie terug in de bak laat gaan, ook zullen we ander ventielenblok kopen met zoals @bartjuh al zegt draaiknap erop waardoor we er constante druk mee kunnen geven. Bedankt voor alle reacties!
Kempmeister
Ik neem aan dat je bedoeld of het problematisch is dat je continu olie vraagt uit een DW ventiel?
Zou prima moeten gaan in mijn ervaring, wij gebruiken al meer dan 20 jaar (forse) ventilatoren op hydromotor op de preirooier om bladeren in positie te blazen. Deze zitten rechtstreeks in een DW ventiel in een van onze JD's, welke we in de druk stand zetten en eventueel een elastiek om hem in positie te houden. Meerdere rooiers en meerdere modellen JD ervoor in gebruik (oa. 5080m, 6100, 6120, 6230, 6530), nooit problemen gehad ervan.

PS. Mechanische ventielen en de oliestroom is vaak wel wat geknepen op het ventielen blok achter, anders veel te veel wind.
JohnDeere5085
@Kempmeister Het werkt inderdaad, ik was meer bang dat hij warm zou worden omdat de retourstroom tegendruk zou geven. Heb er al meerdere keren paar uur achter elkaar mee gewerkt en geen problemen gehad. Ik gebruik de blokkeerschuifjes om hem geforceerd constante druk te geven.
Fendt926Driver
Gaat de bediening van de arm alleen over de trekker hydrauliek?
Is er een aftakas pomp die de klepelbak aandrijft?
Mijn votex clipper 50 met alle hydro op de maaier en 4 bowden kabel bediende ventielen op de maaier heeft een 120 liters voorraad vat dat toch wel redelijk warm wordt
JohnDeere5085
@Fendt926Driver Vanuit de trekker heeft de arm 1 constante stroom nodig en een retour, dit gaat door een ventielenblok heen met 3 functies voor de arm. De aftakaspomp drijft alleen de klepelbak aan, gok dat hier zo'n beetje 70/80 liter in zit, valt mee hoe warm dit werd na 4 uur gebruik.
+1
Fendt926Driver
@JohnDeere5085 ok duidelijk. Succes ermee.
Fordje4600
Onze 8340 doet het na tig jaren druk geven bij balen wikkelen nog goed, dus kan waarschijnlijk geen kwaad
+1
atlaspower
Als je een dw ventiel heb en je 1 ventiel /functie op druk zet, word de ander automatisch opengezet, ziedaar je drukloze retour . je heb dus alles al voor elkaar,
+1
mdoornekamp
@atlaspower ventiel geeft altijd wat tegndruk

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 5085M ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
941