Doordraaiende aftakas deutz 2506

Hallo,

Heb hier een deutz 2506, deze heeft geen doordraaiende aftakas. Is het mogelijk om dit om te bouwen met onderdelen van eventueel een ander type deutz? Trekker moet sowieso al uit elkaar vanwege vastgekleefde koppelingsplaat. Hoor het wel als iemand er meer van weet.
Masseyfergusondriver

Reacties

+2
goeiedag eem
Volgens mij gaat dat niet zomaar, dan moet een een kompleet andere koppeling hebben, en er moet een extra priceas in de versnelling bak en je zult de versnellingsbak uit elkaat moeten hebben om er 1 of meerdere tandwielen bij in te plaatsen, als ik het zo bekijk, denk dat je beter een kan kopen met een doordraaiende aftakas ben je goedkoper uit
Yanmarthomas
Dat is niet zo makelijk het zit aan je versnellings bak etc moet je alles aanpassen
+1
RPCounty
Het aanpassen van de bak is vrij simpel. Je vervangt de voorste naaf die de bak in loopt door een exemplaar met een holle as. Dan komen er 2 holle verbindingsbussen in plaats van de bestaande naaf. Maar dan nog moet je een dubbele drukgroep hebben en een ander vliegwiel etc. Dus eigenlijk niet rendabel om om te bouwen. Maar het kan wel als het moet. En t is niet al te moeilijk. Dus.
+1
Yanmarthomas
@RPCounty hmm oke maar ik zou iets anders kopen wat het wel heeft als je het echt wilt. Ik heb ook geen doordraaiende maar je leert er wel mee werken. Kan net nu best aardig
Bedankt voor de reacties.. heb toch maar overwogen om hem zo weer in elkaar te schuiven.
RobDeutz104
Origineel heb je de 2506 ook niet met doordraaiende aftakas gehad
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!