Illustratie van:

Ford 3600 - Branden-spanning

Welke banden-spanning raden jullie aan voor het gebruik van de Ford 3600 ???

Deel dit topic

Reacties

Fordje4600
Welke banden?
Wat wil je met de trekker doen?
Gezonde banden of verrot?
Wil je comfortabel rijden of maakt hobbelen niet uit?
Ga je er veel gewicht achter hangen of niet?
Wil je sleepwerk gaan doen of grondbewerking?
Enz. Enz.
Fordje6500
Gewoon 1/2 bar. Droogtescheurtjes willen wel eens open gaan staan als je er te veel in doet. In principe zou 1,5 bar genoeg moeten zijn.
Wimsumar
Beste Fordje6500:

Quote Reactie van @Fordje6500:
Gewoon 1/2 bar

"Gewoon 1/2 bar''? Hoezo gewoon een halve BAR?
Fordje6500
@Wimsumar nee met 1/2 bedoel ik 1 bar tot 2 bar.
ranchtractor
Welke banden?
Voor en Achter !!!!

Wat wil je met de trekker doen?
Wei slepen ; Hooi schudden ; Balen (500kg) verplaatsen!!!

Gezonde banden of verrot?
Zijn niet de nieuwste meer!!!

Wil je comfortabel rijden of maakt hobbelen niet uit?
Beetje comfort kan geen Kwaad!!!

Ga je er veel gewicht achter hangen of niet?
Niet meer als een aanhangwagen op zijn tijd!!!!

Wil je sleepwerk gaan doen of grondbewerking?
Enz. Enz.
Wimsumar
Beste Ranchtractor:

Quote Reactie van @ranchtractor:
Voor en Achter !!!!

Hoewel de door jou omschreven werkzaamheden geen al te grote aanslagen op het draagvermogen van, met name, de achterbanden zijn, is voor een goed advies nog wel belangrijk te weten wat de maat van de banden is.
jammermaarhelaas
@ranchtractor

Wanneer je achter een zin 1 uitroepteken of 1 vraagteken zet, is dat ook al duidelijk.

Hoe wil je de balen van 500 kg verplaatsen? Met een voorlader, een balenklem achter in de hef, of meerderen op een wagen? En over welk traject, is het over tientallen meters op het erf waarbij je niet sneller gaat dan 2 tot 8 km/h of wil je ze over kilometers verplaatsen, en graag 25 km/h rijden?

Ik heb zelf een 2600 met 13.6R28 achter en deze staan op 0,9Bar en zijn 21 jaar oud. Voor 7.50-16 op 2 Bar en 15 jaar oud.
Wordt gebruikt voor: schudden, harken, bloten, slepen, kunstmest strooien, sloten maaisel en stalmest laden met voorlader en uitrijden met meststrooier, wiedeggen, met wagen balen van land halen (grootpak kuilvoer tot kleine baaltjes hooi), wagens verplaatsen, grondbak werk (divers, ook 600kg grond/zand), zaaibed bereiding met speciale zaaibedbereider en dan nog diverse handige klusjes.
Dat gaat dus allemaal, maar vooral bij de zware dingen, als werk met de grondbak met grond, houd ik rekening met de rijsnelheid. Aan de ene kant omdat het gewicht maakt dat de voorwielen los komen, maar ook voor de banden. Gaat al 21 jaar goed hier.
Maar moet je een periode vaak balen verplaatsen in de hef dan zou ik de banden in die periode gewoon op meer druk brengen, bijvoorbeeld 2 Bar. Komt er dan weer een periode dat je op het land aan het werk gaat, dan is lagere bandenspanning weer een vriendelijker optie voor je land.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!