Illustratie van:

John Deere 3120 - ijzerslijpsel in de hydrauliekolie

We hebben het voor filter en het filter losgehaald om te kijken of ze dichtzaten met rotzooi omdat de hef en stuurbekrachting het niet goed doen. Dit was niet het geval maar er zat wel ijzerslijpsel in de olie, betekent dit dat de hydrauliek pomp kapot is?
Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

roy jd3130
Of je remmen zijn bijna op dan komt er ook ijzer in
Aris v Deelen
@roy jd3130 remmen zijn goed zit alleen wat lucht in de leiding dus moet je soms iets pompen
Albert Peters
Of de Hi Lo loopt op zijn eind maar dat is niet te hopen succes
Aris v Deelen
@Albert Peters hi lo is nog goed bokt soms ook dus dan is hij goed heb ik me latem vertellen.
+1
Albert Peters
Gelukkig voor je
3130ls
Remmen nakijken. Ik dacht ook dat ze goed waren. Maar eenmaal open was de remzuiger al een paar millimeter versleten
Aris v Deelen
@3130ls werkt daardoor de hydrauliekpomp ook niet goed?
3130ls
@Aris v Deelen als de hydrauliek pomp niet goed werk zou ik eens meten of de achterbrugpomp genoeg druk geeft.daar krijgt de grote pomp zijn olie van
3130ls
@Aris v Deelen heb je het aanzuigfilter ook schoongemaakt onderin de bak?
Aris v Deelen
@3130ls we hebben het grote filter nagekeken en het voorfilter is zo'n rond gaasje
3130ls
@Aris v Deelen ik zou eerst uitsluiten dat het je remmen zijn en daarna je achterbrug pomp nakijken
Aris v Deelen
@3130ls ja waren ook van plan nu
Iedereen die heeft gereageerd bedankt
Fordje4600
Remmen, hebbeb wij met een ford 8870 gehad, hij remde nog perfect maar de remmen waren wel versleten
ronald73
Bij mij komt ook als eerste gedachte op dat de remmen versleten zijn. Als de remvoeringen op zijn krijg je dat ijzer tegen ijzer wordt gedrukt tijdens het remmen, dus remmen doet het wel op de een of andere manier. Zelfs als je niet remt verwacht ik dat de remschijven flink langs elkaar zullen schuren omdat door ijzervijlsel de cilinders niet meer zo netjes zullen willen lossen.
Aris v Deelen
@ronald73 maar hoe kan het dan dat de stuurbekrachtiging het niet goed doet en de hef zo langzaam is?
ronald73
@Aris v Deelen Ik had dezelfde problemen bij mijn JD 2130. Dat bleken ook versleten remmen te zijn. Dat ijzervijlsel vond je overal terug in het gehele hydraulieksysteem. Overal zat die troep zich op te hopen, met alle nare gevolgen van dien. Tsja, je zou zeggen dat het filter alles tegen zou moeten houden, maar ondertussen zat het wel overal.
JD 3120 heb ik niet, dus ik durf niet te beweren dat mijn volgende woorden waar zullen zijn: stuurbekrachtiging en hef doen het niet goed omdat het ventiel die de oliestroom verdeelt/regelt geblokeerd zit door opgehoopt ijzervijlsel.
Aris v Deelen
@ronald73 oke dan wordt het duidelijk we hebben de olie gefiltert en er weer in gegooid en maakt iets verschil. Maar gaan verder kijken dit scheelt al een hoop denk ik zaten eerst te denken aan kapotte pomp maar dat is een duur grapje.
+1
ronald73
@Aris v Deelen Alhoewel, oliepompen hebben ook niet het eeuwige leven. Niet voor niets zijn er reparatiesetjes te leveren. Wat je doet moet je zelf weten, even de remschijven nakijken kan nooit kwaad en verschrikkelijk lang hoeft dat niet te duren.
Fast Eddy
@Aris v Deelen

Ga je binnenkort met het probleem van de trekker bezig? Omdat je zegt dat dezelfde olie er weer op zit. Wel gefilterd lees ik maar toch lijkt het me niet ideaal om er heel lang mee door te rijden.
Albert Peters
Bovenstaande mening heb ik ook
mauser
Jammer dat je de remmen niet visueel kan controleren. Dan moet dus de olie eraf en een flink aantal kilo oud ijzer weg. Ben eens met een 3130 bezig geweest. Remmen op en doorgereden. Alles vuil, hi-low kapot en een hoop getob.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3120 en hebben de trefwoorden olie , hydrauliek en pomp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN