John Deere 8200 - load sensing

Wij hebben een jd 8200 en daar willen wij load-sensing op zetten, dat kan werd er vertelt bij de dealer MAAR als we gaan kippen dan stopt hij halver wegen met kippen en dan gaat hij olie overpompen van het ene bad naar het andere bad en daarna kipt hij weer verder.
Wat gebeurt er met load-sensing? moet hij dan ook overpompen of niet?

Heeft iemand ervaring met een jd 8200 en met load-sensing?

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Jb26

Reacties

RIK89
Wat bedoel jij mij met bad??
en de kipper kan die op load sensing?
hewi hendriks
Wat voor soort kipper heb je dan ,, die ls gestuurt is
RobDeutz104
Ja formuleer je vraag dan wat duidelijker, hier wordt niemand wijzer van
hewi hendriks
Begrijp het al daar is volgens mij een special set voor heeft nx met ls te maken , er is te weing aanvoer daar voor zijn sets te koop vraag je jd dealer er naar
Jb26
Een 8200 heeft 2 olie tanken in de achterbrug zitten. BIJV 1 tankje van 50 liter en 1 tankje van 100 liter, als je gaat kippen dan maakt hij eerst het tankje van 50 ltr leeg, als die leeg is moet hij eerst weer 50 ltr overpompen en dan kan je niks doen alleen maar wachten zodra de olie is overgepompt kan je weer verder kippen. er zijn setjes verkrijgbaar dat het wachten niet meer nodig is, zo'n setje kost nogal wel iets.
hewi hendriks
Wat kost w8en dan. beter duur dan niet te koop
tractorliefhebber
En in welke cilinder gaat dan veel meer dan 50 liter?
afbrekerke
Nu het lijkt me raar zo een grote trekker daar hangt een grote kipper achter normaal bij mij hangt er aan een 7530 een beco drie asser daar gaat een 65 l in die mega grote cilinder dat wordt op aftakas gedaan bij dergelijke kippers nu aangezien het een kipper is met load sensing vermoed ik dat het geen al te kleine is ? nu normaal zou hij dus dat op zijn enkel tankje moeten kunnen aangezien 60 l echt wel veel is hoor in een joskin 22/50 en veelgebruikte kipper gaat een 30 liter in die cilinder dus ik raad aan als het een grote kipepr is zet hem op een aftakas pomp als je de pomp van de trekker zonder olie enkele keren teveel laat draaien is ze om zeep !!
bart H
Ja

er zit dus wel veel vershcil in afbrekerke
bart H
Maar wat is loadsensing
hewi hendriks
Loadsensing is, het aantal liters wordt die de pomp moet leveren naar vraag, hydraulisch verbruiker, automatisch ingesteld

stel pomp leverd 100liter hydromotor heeft 50 nodig pomp leverd 50 liter voor niets dit is verloren energie dus brandstof

bij ls gaat de pomp zich automatisch terug regelen naar 50 liter
afbrekerke
Voor een kipper is het eigelijk nutteloos,load sensing wordt meer gebruikt voor bv opraapwagen of zoals een haakarmsysteem dat lange tijd hydrauliek vraagt om een handeling te doen.
maar voor een kipper lang leven de aftakas pomp zet je de trekker op 1000 toeren /eco en heb je bij 1600 toeren al volle toeren en druk .
Jb26
Ik heb ook 50 liter even als voorbeeld gebruikt.
Maar er komt een nieuw haspel systeem achter, er zit een aftakas pomp op voor het op/af rollen van de slang,en voor de bewegingen van de hoofdarm.
Load-sensing van de trekker is voor de verdelers, hefinrichting, afknijpers, in/uit klappen van de bemester enz enz.
Vandaar mijn vraag of er mensen zijn die met een 8200 rijden en ook load-sensing gebruiken?
afbrekerke
Wij hebben load sensing op onze jd7530 voor een beco tridem haakarm en wij moeten zijn tank bijna helemaal volgieten want jd staat echter bekend om zen kleine tanken voor hydrauliek. nu het probleem is als je bij jd bijna vol vult dan loopt de olie warm en is het gedaan met spelen.
je kan mischien binnen in de trekker de aanvoer in de grote tank leggen? en anders een externe tank van bv 150 liter onder de uitlaat die zijn olie rechtstreeks in het hoofdreservoire legt dan kan je gelijk nog een olie koeler erop monteren das bij jd beetje probleem we hebebn dit probleem van oliekoeling omdat we ze vol moeten gieten bij een 6920 geahd bij een 6830 en bij 2x een 7530 dus goed in het oog houden 😄
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 8200 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!