Illustratie van:

Deutz D4006 - controle hydraulische olie

Hallo,
Ik ben sinds kort hobbyboer(tje) en heb daarom een trekker aangeschaft, een Deutz 4006. Een oud beestje maar dat is voor mij geen probleem. Ik probeer me te verdiepen in de meest elementaire dingen van de trekker en begin daar ook wel wat lol in te krijgen. Wat me nou mateloos irriteert is dat ik niet kan vinden hoe ik het hydraulische oliepeil kan checken. Er is geen peilstok en ik heb geen idee of ik misschien een bout moet losdraaien om het peil te checken en zo ja waar deze bout dan wel niet mag zitten. Wie weet dat ?

Deel dit topic

Reacties

dx11
Achter de stoel zit een dop met een peilstok er aan. Dat is hem. Er kan gewone 15w40 motorolie in.
Fendeere
Nee zit geen pijlstok aan, het oog doet alles
als je voelt dat er teweinig in zit doe je er wat bij in, en anders laat je het.

of je moet vragen bij de dealer hoeveel liter er in moet!
KHD Deutz-Fahr
Goede keuze, een D4006, erg betrouwbare trekkers.
Waarschijnlijk moet je eerst de stoel demonteren om de dop los te kunnen draaien 😃.
weurding
Zit 9 liter in als hij vol is, bij het vullen hefhendel naar beneden doen, anders stroomt hij over als je de hef later laat zakken, vuldop zit bij de hefhoogtebegrenzer achter op het hoogste punt van het hefblok, deze hoogteblokkering ook alleen inschakelen bij hef in de laagste stand, voorkomt beschadiging van de aftakas bij werktuigen in de gatenbalk zoals een trommelschudder
robert_fendt
Wij deden altijd de hef omhoog en gooiden hem dan vol.
weurding
@r-f laat dan je hef zakken en het moet ergens heen hè, ooit gezien dat de dop eraf vloog door de druk
robert_fendt
@weurding, je hebt gelijk, volgens mij zat er bij onze 6006 een pijl ofso.
pruir00
Mooi om te lezen , wat jullie er allemaal over weten. Bedankt! Ik moet nog veel leren, maar het boeit me wel. @weurding, je hebt het over een hoogtebegrenzer. Is dat de hendel die naast de stoel van de trekker zit ?(niet die van de aftakas natuurlijk?) Hoe weet ik nu of ik de hoogtebegrenzer aan heb staan of niet?
weurding
Hefhoogtebegrenzer zit achter op het hefdeksel boven de topstangbevestiging, staat deze naar het linkerspatbord toe is hij niet in werking, bij neerwaartse hef kan je de hendel optillen en een kwartslag draaien, punt staat dan naar achteren toe, hef gaat dan niet hoger dan de aftakas, deze hendel is van kunststof en zit bij het vuldopje, kijk even bij mijn foto's plaats ik even een foto
pruir00
@dx11, je hebt helemaal gelijk. De peilstok zat inderdaad achter de trekkerstoel. Gelijk gepeild. Er moet olie bij !! Zeker weten dat er gewone motorolie in kan?
pruir00
Nog even een aanvulling : ik lees op internet dat die 15W40 olie wel universele trekkerolie of STOU olie moet zijn. Klopt dat, of kan ik gewoon bij de benzinepomp 15 W 40 motorolie kopen?
KHD Deutz-Fahr
deutz-fahr.com/nederland/nl-NL/…
Hier de link naar alle Deutz-Fahr dealers in Nederland, kijk ff waar de dichts bijzijnde dealer zijn bedrijf heeft, en haal daar olie. Daar kun je dan ook terecht mocht er iets kapot gaan wat je zelf niet kunt maken, reserve onderdelen etc. Een trekker verbruikt veel meer olie dan een auto, dus olie halen bij het benzine station is een dure grap.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
49