Illustratie van:

Rumpstad Ploeg - Hydraulisch wentelen en schijfkouters

Graag hadden we jullie mening(en) over een Rumptstad ploeg, uiteraard hydraulisch wentelen en met schijfkouters?

Betreffen dit degelijke ploegen en hoe voeren we een correcte afstelling van de ploeg ten opzichte van de tractor uit aub? Eventueel enige handleiding/instructieboek?

We hebben begrepen dat eventuele onderdelen van de ploeg eenvoudig te verkrijgen zijn via Rumptstad zelf?

Graag dus jullie ervaringen waarvoor alvast onze oprechte dank!

Deel dit topic

Reacties

ronald73
Misschien kan je even het type ploeg erbij vermelden? Het is de afgelopen tientallen jaren niet bij een enkel type gebleven.
Voor Varimax heb ik wel wat.
Moonshine
Prima ploegen, onderdelen zijn over het algemeen redelijk goed te verkrijgen. Afstellen gaat redelijk hetzelfde als met iedere andere ploeg.
google.nl/url/…
DBRaymond
Bedankt voor de reacties.

Het type weten we zelf niet. We hebben een foto toegevoegd. De kenners op het forum zullen wel meteen weten over welk type het hier gaat. TW40?

Verder is er de afstelling. Wanneer we ploegen zien we dat de helft van de ploeg niet wordt gebruikt...Zie foto.
ronald73
Quote Reactie van @DBRaymond:
Wanneer we ploegen zien we dat de helft van de ploeg niet wordt gebruikt...

Vindt je dat vreemd of maak je een grap? 😄
DBRaymond
DBRaymond
Wanneer je een 5-tal hectare hebt geploegd, moet de ploeg van voor tot achter wit zijn, wat hij duidelijk niet is, en waaruit ik inderdaad opmaakt dat de ploeg slechts voor de helft wordt gebruikt. Welke licht geen goede afstelling hiervan aan de basis. Kan iemand met meer ervaring m.b.t. ploegen hier meer advies geven, waarvoor uiteraard onze oprechte dank bij voorbaat.
spotmelker
@DBRaymond Wat voor grondsoort ploeg je? Als je zandgrond ploegt moet hij na een paar omgangen echt helemaal blank worden. Heeft niets met afstelling te maken.
ronald73
Quote Reactie van @DBRaymond:
Wanneer je een 5-tal hectare hebt geploegd, moet de ploeg van voor tot achter wit zijn, wat hij duidelijk niet is, en waaruit ik inderdaad opmaakt dat de ploeg slechts voor de helft wordt gebruikt.

Ik maakte uit jouw reactie op dat je twee ploeglichamen in de grond hebt en dat je de twee daarboven niet tegelijk met de onderste kan gebruiken. Daarom vond ik dat een beetje vreemd.
DBRaymond
Voornamelijk zwaardere grond... Met de Steeno is de ploeg na een aantal keer blank. Echter met onze Rumptstad niet blank te krijgen. Ook niet na 5 ha ploegen. Misschien de volgende 5 ha...

Wat wij zeker weten is dat de afstelling niet optimaal is...
Wimsumar
Beste DBRaymond:

Quote Reactie van @DBRaymond:
Wat wij zeker weten is dat de afstelling niet optimaal is

De grond is te droog en te los om de ploegonderdelen weer mooi metaalblinkend te krijgen. Zo lang dit ook niet het geval is zal het aangekleefde rister de grond blijven bulldozeren wat, vanzelfsprekend, teleurstellend ploegresultaat oplevert. Aan de ploegafstelling hoeft hierbij niet eens wat te mankeren.
Zorg eerst voor roestvrije/gladde ploegdelen. Het zal wel een dagje schuren met de lamellenschijf op de haakse slijpmachine worden.
DBRaymond
@Wimsumar: Hoi Wim,

(klik om te vergroten)

hobby-farmer
Hoi DBRaymond
Ik heb dit forum en jou foto's gelezen en gezien.
zolang jou risters niet blank zijn heeft veder ploegen geen zin !
schoon maken en met de schuurmachiene erop.

jou treklijn staat ook niet goed, daardoor plakken de risters ook meer aan.

op de foto's zag ik dat jou slijtdelen (punten , messen , hakken) ook goed verslepen zijn.
tijd voor nieuwen.

mvg. hobby-farmer
DBRaymond
@hobby-farmer: Bedankt voor uw advies. Dit gaat zeker in orde komen. Wat de slijtdelen betreft: de punten aan de messen hebben we er zekf opgelost. Wanneer we nu nieuwe messen plaatsen, gaan we dat niet meer opnieuw doen. Dus de punten zijn al in orde. De messen moeten we nieuw plaatsen. Maar wat bedoel je eigenlijk met hakken? Heb je enig idee waar we ons de messen enigszins voordelig kunnen aanschaffen?
hobby-farmer
@DBRaymond
met hakken bedoel ik het zool ijzer,(wat onder door de voor loopt en tegen de vaste kant drukt)

Onderdelen bestellen : kun je gewoon via een dealer bij Kramp bestellen.
op de achterkant van het onderdeel staat een NR!. dat is het NR van dat onderdeel , advies bij nieuwe onderdelen ook nieuwe bouten gebruiken!
DBRaymond
@hobby-farmer: Alvast bedankt om dit te verduidelijken. Wat is volgens u allemaal aan vervanging toe? Scharen, zool, ...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Rumpstad Ploeg ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!