Illustratie van:

Onderdelen Hydrauliek - Kan koppeling hersteld worden?

Wij hebben een gebroken koppeling van een hydrauliekleiding. Onze is of zoiets hersteld (lees: gebraseerd met koper) kan worden dan wel vernieuwd dient te worden?

Fijne avond aan iedereen!

Deel dit topic

Reacties

+1
Wimsumar
Beste DBRaymond: Met een foto van de beschadigde onderdelen er bij is het aan deze zijde van het internet wat beter te beoordelen wat de mogelijkheden zijn.
+1
Loeideutz
Eerste indruk, zonder het gezien te hebben of te weten over wat voor soort koppeling het gaat, nieuwe kopen. Zo duur zijn de meeste koppelingen niet. En dan weet je zeker dat het goed is. Hydrauliek zit tot 200 bar druk op, daar moet je niet mee spelen.
jammermaarhelaas
Wanneer de slang zelf nog goed is, en lang genoeg na inkorten (er gaat een stuk mee af wat in de oude koppeling zit) voor het persen van een nieuwe koppeling, dan zou ik sowieso niet gaan hardsolderen, maar een nieuwe koppeling er op laten persen bij de lokale smit/lmb.
+1
RobVolvo
@jammermaarhelaas Wanneer je geen lengte in je slang over hebt kan je ook voorzichtig de pershuls dwarsover doorslijpen, tule eruit en dan nieuwe eraan persen. 😉 Je moet soms weleens wat... 😁
DBRaymond
@Wimsumar: Hallo Wim,

Uiteinde van het busje afgebroken zodat het buisje niet meer vastgezet kan worden met moer... Wij denken wanneer zulks degelijk gebaseerd wordt, daar geen problemen van komen... Een breuk in een degelijke darm/buis(je) kan natuurlijk altijd optreden.

(klik om te vergroten)

Wimsumar
Beste DBRaymond:

Quote Reactie van @DBRaymond:
Wij denken wanneer zulks degelijk gebaseerd wordt, daar geen problemen van komen.

Om de kosten hoef je niet te gaan improviseren met lassen. Gewoon een nieuwe koppeling aan de slang laten persen. Daar smelt de rubberslang ook niet van.
DBRaymond
Dankjewel !
DBRaymond
1 x 0.5 m hogerdrukslang 3/8 = 12,13 euro, 2 x krimphuls = 3.83 euro, 2 x slangpilaar metrisch wartel met o-ring = 9,67 euro, totaal = 55,63 euro + BTW = 67,31 euro.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onderdelen Hydrauliek ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN