John Deere 920 - Waterpomp lekt uit gaatje, wat nu doen?

Beste forumleden,

Vandaag heb ik de waterpomp van de 920 afgeschroefd.
Zoals je aan de foto's kan zien, is de pomp aardig verrot.
Nu is mijn vraag, valt deze pomp nog wel te redden door middel van reviseren? of is dit onbegonnen werk.

En de schoep heeft het monteer plaatje ook geraakt zoals je kan zien, moet dit nog vlak worden gemaakt of kan het er zo wel mee door?

Deel dit topic

deoudeboer

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Zoals je kan zien is dit aardig verroest.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Plek waar de schoep het materiaal beschadigd heeft.

Reacties

Wim Vanparijs
Je kan die pomp nog verderu it mekaar halen en schoonmaken, eventueel in azijn af koken, niet te lang, of een nieuwe kopen of een revisiesetje, hier: techniekwebshop.nl/reparatieset-waterpomp-jd.html/
Albert Peters
Nieuwe valt wel mee in prijs denk
ster
Rond de €160,-- heb je een nieuwe.
MartinZaandam
De naam is wel "water" pomp, maar dat moet je er dus niet ingooien. Nu je systeem toch open is, misschien geheel leeg maken, spoelen met koelvloeistof en daarna afvullen met koelvloeistof. Water is goed voor de beesten, maar niet goed voor je motor
Henk 1120
@deoudeboer Deze pomp kan je prima hergebruiken. Gewoon een nieuw lager set bij de dealer halen en er daar eventueel in laten persen. Dat is nogal een precies werkje! Heb het daar ook laten doen en was rond de 70 euro kwijt. Daarna kan je alles zelf weer verder monteren.
MartinZaandam
@Henk 1120 Volgens mij is de foto duidelijk: één en al roest. Je kan dan wel een nieuw lager setje kopen en afdichting, maar is geloof nooit dat de as binnenin er ook nog uit ziet als nieuw. Misschien voor het dubbele geld een nieuwe pomp, maar dan weet je zeker dat alles nieuw is. Een aangetaste as dicht nooit meer goed af
+2
Henk 1120
@MartinZaandam Als je JD kent, dan weet je dat er een nieuwe as, bij een revisie set zit. Dit kan je ook zien bij de reactie van @Wim Vanparijs , maar dan is deze niet rechtstreeks via een dealer. En dat zou ik juist wel doen, als je er niet te veel ervaring mee hebt, want die weten precies hoe ver de as in het huis geperst moet worden. Na montage het systeem wel vullen met koelvloeistof, dat voorkomt veel van deze roestvorming. Het spul zal weer prima functioneren na het monteren van het revisie setje. Bij m'n 1120 is het een jaar of 4 geleden gebeurt en het voldoet prima.
deoudeboer
Quote Reactie van @Henk 1120:
Reageer @Henk 1120

Super bedankt iedereen voor de bijdrage!
En @Henk 1120 & @Wim Vanparijs bedankt voor jullie tip. Ik zal zo snel mogelijk een revisiesetje kopen en hem bij de lokale mechanisatiebedrijf in elkaar laten zetten.
Wimsumar
Beste DeoudeBoer:

Quote Reactie van @deoudeboer:
bedankt voor jullie tip. Ik zal zo snel mogelijk een revisiesetje kopen en hem bij de lokale mechanisatiebedrijf in elkaar laten zetten.

Kies eieren (fipronilvrij! 😉 ) voor je geld. Het lokale mechanisatiebedrijf ziet jou als zuinige oude boer (van 22) aankomen met je internepsetje om het vervolgens, zoals verwacht, voor appel en een ei in elkaar te zetten. Dat heeft luizen!

Waterpomp compleet:

techniekwebshop.nl/waterpomp-passend-voor-john-dee…
RobinBos
Originele reparatieset (RE62658) kost €65ex btw, daar zit een lager, afdichting, waaier en 2 pakkingen in.
Originele onderdelen passen over het algemeen beter.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 920 en hebben de trefwoorden waterpomp , john deere 920 en reviseren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!