APK en Kenteken plicht voor tractoren

Het volgende bericht staat op www.otmv.nl:

KENTEKEN

Op 13 december 2016, omstreeks 15.30 uur, heeft de Tweede Kamer in al haar wijsheid met 71 tegen en 69 stemmen voor, de voorgestelde wijziging van de Wegenverkeerswet inzake de invoering van het Trekker Kenteken, verworpen.
Of te wel het Trekker Kenteken komt er voorlopig niet.
Wel is een motie aangenomen waarin de Minister wordt verzocht om de snelheid te verhogen naar 40 km/uur en om te onderzoeken of dan ook meer wegen opgengesteld kunnen worden voor trekkers.
De Minister heeft steeds gezegd: "geen kenteken - geen snelheidsverhoging"
Dus nu maar afwachten wat er gaat gebeuren.
Waarschijnlijk wordt alles over de verkiezingen heen getild.

Vervolg:

Op 01 juni 2017 heeft de Minister aan de Tweede Kamer te kennen gegeven dat zij voorbereidingen in gang heeft gezet om vorenstaand Wetsvoorstel wederom aan de Tweede Kamer aan te bieden.
De reden is dat zij op 20 mei 2018 de APK plicht voor trekkers die sneller kunnen dan 40 km/uur, in moet voeren en dat een registratie wordt verplicht.
Een algemeen kenteken is de goedkoopste wijze van registratie.
Met deze registratie kan zij ook uitvoering geven aan vorenvermelde moties en kan de wettelijke snelheid van 25 km/uur naar 40 km/uur worden verhoogd.

Voor verder ontwikkelingen kijk je in de toekomst op: otmv.nl/ of de link hieronder.
 otmv: T-Rijbewijs en Kenteken update 07 aug 2017 (otmv.nl)

R Spijker

Reacties

+5
ster
Al ben ik zelf hier zeker een voorstander van, zal het weer een mooie discussie worden.
Ga alvast chips en popcorn pakken 😂
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden voeren , trekker , kenteken , 2016 , tractoren , 25 , verkiezingen , trekkers , toekomst , tweede kamer , wetsvoorstel , snelheid en 2017 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!