Ik heb een vraag over de 885 xl

Hallo ik heb een vraag over een IHC 885 xl.
Weet iemand of dit goeie tractoren zijn?
CrisGeerdink

Reacties

+1
wotan2
Net wat je gewend bent, waar je het mee wil vergelijken, en niet onbelangrijk waar wil je hem voor gebruiken.
Motor is dezelfde als in (case)international 844/845. Vooras (bij 4 wd) is ook dezelfde. Versnellingsbak is anders; opbouw van de versnellingen is matig verdeeld, als de trekker hi/low heeft zit er zelfs een doublure in, en een gat tussen de 6 en 9 km/h. Verder wel goed mee te werken. Er zijn uitvoeringen met omkeerschakeling, makelijk bij veel manouvreren. Versnellingspoken zitten links en dat lijkt me minder handig.
Hefkracht is laag, let op dat hij 2 hulphefcylinders heeft. Hydraulik heeft meer opbrengst en meer liters te onttrekken dan de duitse broertjes.
Trekker is ook veel lichter en korter dan de 44/45. De 85 is meer een veeteelt trekker terwijl de44/45 beter op de akker is.
Het is bij deze serie vooral belangrijk dat de achterbrugolie op tijd word ververst omdat deze ook voor de diverse hydraulische functies word gebruikt. Trekkers met een niet werkende handrem vormen hierdoor een groot risco op problemen.
CrisGeerdink
@wotan2 Hallo bedankt voor de reactie.
Is de versnellingsbak bak ook goed of is die al met 10000 uur versleten?
Ritchie
@CrisGeerdink

Het is afhankelijk van het werk wat er mee gedaan is, maar 10.000 uur is een respectabele urenstand om een versnellingsbak te reviseren hoor.
+1
wotan2
@CrisGeerdink Bij 10000 uur geldt, wat voor alle trekkers geldt: goed kijken, proberen, evt. historie achterhalen, en last but not least een pond geluk. suc6
+2
SJB533
Bak schijnt nogal licht te zijn voor een 82 pk trekkertje!
wotan2
@SJB533 latere CX 100 had dezelfde bak, het zal dus wel loslopen.
SJB533
@wotan2
Was die al niet gemodificeerd?
+1
wotan2
Tja wat zal ik daar van zeggen: Het grondontwerp van deze bak stamt al van begin jaren 70. Hij lag al in de 574 die 67 pk had. De hi/low en de omkeerschakeling waren toen al leverbaar, echter was het of of, niet in combinatie, de CX-en hadden beide. En natuurlijk zal er in de 30 jaar die tussen deze 2 modellen ligt de ene of andere modificatie gedaan zijn. De 885 zit daar ergens midden tussenin. Landini wist deze bak nog tot 4 traps powershift te pimpen!
Fast Eddy
@wotan2

Volvo BM ook de 500 ligt dezelfde bak in.
CrisGeerdink
Weet iemand ook hoeveel dan zo'n 885 xl waard is? met 9000 op de teller
wotan2
@CrisGeerdink ik vind hem tegenvallen op de foto. Geverviseerde velgen voor een mooi uiterlijk, maar verder een toch wat rommelige trekker. Deze oudere 885 heeft bovendien niet de centraal aangedreven van de case types maar de aandrijfas rechts! Heb je de kans om hem te bekijken, of is het bieden van de foto?
JohnDeere5085
@wotan2 Deur lijkt ook schuin of hoort dat zo? Onder stuk weg van de kabine terwijl hij boven mooi aansluit.
SJB533
Quote Reactie van @wotan2:
Deze oudere 885 heeft bovendien niet de centraal aangedreven van de case types maar de aandrijfas rechts!

Van Kimco?
+1
wotan2
@SJB533 Nee die had 6 gats velgen en was de 84 serie, dit lijkt mij een ZF, maar zeker ben ik niet.
wotan2
@CrisGeerdink Is dit ook de trekker de trekker die je op het oog hebt?
De foto komt van een zeer vage site, geen adressen van verkopers, alleen google coördinaten midden in een grote stad? Staan ook een stuk of 3 1455xl 40 km/h op voor minder dan 9000 euro; ik vertrouw het zaakje niet.
CrisGeerdink
@wotan2 ja klopt deze is van internet. Maar deze tractor is ongeveer dezelfde die ik gezien heb.
Ik heb nog geen foto van die 885xl, ik ga van de week nog kijken. Maar ik weet al genoeg ik denk dat ik hem niet ga kopen.
Bedankt voor de reacties
Fast Eddy
Ik schat rond de €3500 €4000 als hij goed is.
+1
wotan2
@JohnDeere5085 ja viel mij ook al op; uitlaat verbogen, matte lak, gril boven en onder stuk, zijpanelen cabine bovenaan, etc
+2
1046
85 serie is nie veel waard. als je er geld voor over heb voor een trekker . zou ik zeggen koop een 845
CrisGeerdink
Iedereen bedankt voor de goeie informatie. alleen die 885xl op de foto is hem niet ik heb die gewoon van internet gehaald omdat ik geen foto heb van die wat ik op het oog heb, maar hij ziet er ook zo ongeveer der uit.
+1
Ties6210
@CrisGeerdink als je het wel doet heb je wel een unieke trekker in Nederland.
+1
wotan2
@Ties6210 uniek valt wel mee, zeldzaam in nederland dat wel.
CrisGeerdink
@Ties6210 het gaat mij er alleen om of hij goed is. Zeldzame trekkers heb ik al.
Maar bedankt voor de tip.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden ihc en case geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!