Even voorstellen: PIETER VAN DIJKE

Ik ben een 500 hectare farm aan het ontwikkelen in Tanzania en wil hier graag kennis en kunde delen over trekkers en andere equipment.
PIETER VAN DIJKE

Reacties

Fendt926Driver
Ok. Pieter welkom. Is de 500 hectare al cultuur grond?
Wat ga je verbouwen?
PIETER VAN DIJKE
Hi forummers. Thanks voor de mogelijkheid hier deel te kunnen nemen. Ik ben een 500 hectare farm aan het ontwikkelen in Tanzania en wil hier graag kennis en kunde delen over de meest betrouwbare trekkers en andere equipment. Ik ben op zoek naar kennis trekkers, kunstmesttrooiers, pootmachine, zaaimachines, kiepwagens, rijenspuit etc. Ik hoop hier veel op te kunnen steken en later ook te kunnen delen.
walker1
@PIETER VAN DIJKE ik neem aan dat je zelf toch ook wel enige kennis van zaken hebt? Kijk goed in omgeving rond welke merken er rijden en waarvan er ook dealers zijn. Je kan wel bijvoorbeeld John Deere trekkers kopen, maar als er daar niemand te vinden is die ze kan repareren en er is ook geen onderdelen voorziening heb je nog niks.

Volgend jaar heb ik trouwens een reis naar Tanzania geboekt, naar de Kilimanjaro 😃
Albert Peters
Welkom op de site Je kan hie heel wat opsteken en andrs vragen
Met internet is de wereld niet zo groot
PIETER VAN DIJKE
Thanks, ik heb zeker enige kennis als zijnde opgegroeid op een aardappel farm in zeeland. goede ervaringen met de oudere types MF waaronder de 590, 188, 185 etc. Ik zoek nu net iets nieuwers; zie mijn andere posting. de 500 hectare is onregelmatig gebruikt in de afgelopen decennia. meeste is nu simpel grasland dus moet wel een keer goed losgetrokken en gefreesd en of geploegd worden.
walker1
@PIETER VAN DIJKE MF is echt een wereldmerk, grote kans dat je die in Tanzania ook ziet en dat er daar ook onderdelen te komen is. De modellen die jij noemt zitten rond de 80 pk, is misschien wel weinig voor 500 ha. Evengoed zullen de personeelskosten daar niet hoog zijn en kan je misschien net zo goed meerdere kleine trekkers aan het werk hebben als 1 grote.
+2
marc102
Zou je niet iets kleiner beginnen om dan later als alles loopt door te groeien naar 500ha? Kan mij moeilijk voor stellen dat als je een dergelijk groot project gaat opstarten en je kennis van een internet forum moet halen?

We kunnen je hier de meest fantastische werktuigen voorstellen maar of dat gaat werken in Afrika?? Geen idee hoe grond/klimaat/onderdelen handel daar is

Maar evengoed succes gewenst!

Marc
+1
PIETER VAN DIJKE
@marc102 hi marc, we beginnen op 50 hectare schaal en bouwen zo door in een paar jaar naar 500. wat ik zoek is praktijk ervaring. vanuit de eigen ervaring is dat hoofdzakelijk MF maar Ford is ook een goede al ken ik daar niet de zwakke en sterke kanten van. ik praat met dealers en reparateurs maar internet ervaringen kunnen je soms op onverwachte ideeen en contacten brengen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!