Onbekend Van alles - Gezocht: De meest betrouwbare trekker gezocht voor gebruik in en export naar Tanzania

Ik ben een 500 hectare farm aan het ontwikkelen in Tanzania en ga hiervoor trekkers en andere equipement kopen. Wat zijn de meest betrouwbare, robuuste, simpele types van Massey Ferguson, Ford en New Holland trekkers voor land bewerken, spuitmachine trekken (21m), aardappel poten, kunstmest strooien etc. met de volgende spec's:

-tussen de 75 en 120 pk
-4WD
- 2e hands tot EUR 20.000
-hydrauliek pompen buiten de achterbrug ivm simpel onderhoud
-zo veel mogelijk hydraulisch/mechanisch,
-zo min mogelijk elektronika
-verkrijgbaarheid onderdelen
PIETER VAN DIJKE

Reacties

Gerron
tractorfan.nl/topic/72022/
Misschien heeft @533A nog wel wat voor je staan. Ik zou sowieso toch voor wat zwaardere trekkers gaan dan wat je nu zoekt.
+1
PIETER VAN DIJKE
@Gerron waarom groter? ik heb liever twee van 100 pk dan 1 van 160 😄 . dan heb je er altijd 1 backup staan en dat is in dat soort omgevingen -waar niet in elk dorp een monteur en of spare part dealer paraat staat- wel een must.
Gerron
@PIETER VAN DIJKE Wat er in NL gedaan wordt met 100 pk lukt je daar denk ik niet wegens koelproblemen. Reparatie kan je denk ik het beste zelf doen.
PIETER VAN DIJKE
@Gerron in het hoogland is het meestal tussen de 12gr nachts en 25 overdag dus dat gaat nog meevallen is mijn ervaring zover.
Klein Rot
Even kijken bij Mark de Bresser. markdebresser.nl/
PIETER VAN DIJKE
@Klein Rot thanks! ga ik doen
casejxu
Www.beukeveld.nl of .com doen heel veel handel
Fendt926Driver
Voor 500 ha heb je denk ik 6 of 7 trekkers nodig. Misschien een van 150 pk 5 van 100 en 1 van 70 pk
Dan heb je voor alles wat.
Als jij mf kent zou ik mij daar op orienteren
Maar ook wat walker zegt neem een merk wat meer rijdt in de buurt en of waar de dealer van dichtbij is
selectford
Ford 8210 met turbo
jammermaarhelaas
Waarom de hydrauliek pomp aan de buitenkant? Is hier ooit wat mee bij iemand die de filters op tijd vervangt, en de olie op peil houdt? Ik zou eerder kiezen voor een tractor met de hydrauliek filters aan de buitenkant omdat je deze eenvoudig en daarom op tijd kunt vervangen.
PIETER VAN DIJKE
@jammermaarhelaas wordt me door meerdere specialisten aangeraden vanwege het gemak van onderhoud. als een trekker doormidden moet is altijd een complex gedoe. de werkplaatsen daar zijn meestal simpel en in het geheel niet stofvrij en het opleidingsniveau is laag, vandaar.
Wimsumar
Beste PIETER VAN DIJKE: Nou, dat wordt met Kerst geen aardappelen eten daar (vanaf nu binnen 4 maand oogsten moet lukken daar). Het is toch immers een bedrijfsplan van niks zo! Met een zooitje afgetrokken k
lotetrekkers uit Nederland daar een "mega"-bedrijf bewerken? Kijk, als het om 5 hectare ging, okee. Maar 500(!). Ga het gesprek aan met de lokale (Tanzaniaanse) John Deere, New Holland, M.F. importeur voor een aantal (nieuwe) leasetractoren.
Natuurlijk, modern spul wordt, als je niet oplet, gesloopt of gejat maar met iedere 'chauffeur' minder is er een bewaker meer aan te stellen (ze zijn daar allebei "goedkoop", nietwaar? ).
Met machines waarmee je hier (west Europa) om de A.R.B.O. het personeel niet mee mag laten werken, gooi je jezelf daar ook voor de (juristen)leeuwen.
Gerron
@Wimsumar tractorfan.nl/picture/944689/
Is dit dan wat? Moet nog wel een hef aan.
Wimsumar
Beste Gerron:

Quote Reactie van @Gerron:
Is dit dan wat?

Nee, die zijn alleen geschikt om op de suikerrietplantages mee 'opgebrand' te worden.
PIETER VAN DIJKE
@Wimsumar bedankt voor je opbouwende kritiek 😄 ..... eenvoudig en robuust kunnen ze daar repareren. een moderne trekker is prachtig maar als er 1 sensor of andersoortige elektronica stuk gaat kan niemand het doormeten, laat staan dat ze weten wat ze moeten repareren. het is niet voor niks dat MF en JD nieuwe simpele series bouwen voor ontwikkelingslanden als de 4700 series. alleen zijn die al erg modern en is er in het zuiden van het land geen repair center. dus simpel en betrouwbaar. en arbo en juristen..... je kan ook overdrijven.
Fordje4600
Heeft dit te maken met de zomervakantie? 😅
Balky
Ik zou eerst een contact opnemen met een goede douane-agent wat de import beperkingen zijn, lang niet alle merken/bouwjaren mogen geimporteerd worden, een goed adres is:
Bollore Africa Logistics Tanzania Ltd, Plot:27-1/2/3/ Nelson Mandela Road, Dar es Salam.
PIETER VAN DIJKE
@Balky he balky, je hebt blijkbaar connecties in tanzania? offline even verder praten? vandijke120@gmail.com
+2
Balky
Ik neem aan dat je project ergens tussen Mbeya en Iringa ligt, volgens mij is daar de opbrengst per ha 8 tot 10 ton op dit moment, je zou dus met goede begeleiding naar de 25 ton per ha kunnen gaan
wat heb je precies nodig om tussen 5000 en 10.000 ton te bewerken/verwerken ?
Is het niet interessant om machine,s vanuit Kenya te importeren ? beide landen zitten in de EAC
je kunt dus zonder invoerrechten de machines uit Kenya halen, In Kenya/Nairobi heb ik wel contacten die (nieuwe) machines uit India importeert, ook zou het voordelig KUNNEN zijn gebruikte machines uit Europa via Kenya te importeren.
Voor wat betreft de onderdelenvoorziening: luchtvracht vanuit Nederland naar Oost Afrika kost ongeveer 3 euro per kg.
PIETER VAN DIJKE
@Balky iringa regio is het project. we beginnen komend jaar op 50 hectare en bouwen zo op in een paar jaar naar 500 hectare. tanzania heeft nu in het noorden wel mf dealership en dar maar (Nog) niet in het zuiden. dus vandaar simpel en robuust starten met eenvoudige techniek. ik hoor graag van je : vandijke120@gmail.com
Gerron
@PIETER VAN DIJKE Sla dan 2 vliegen in 1 klap en wordt ook nog MF dealer!
GROENEDEERE
Is dan paard en wagen niet de oplossing om te starten.
En de tasmanian devil als personeel
PIETER VAN DIJKE
@GROENEDEERE hahaha, is ook een optie ja 😄 ...
deutz dx 470
vdiauctions.com/lot/lot-details/… Zoiets aan het zoeken dan?
PIETER VAN DIJKE
@deutz dx 470 dat zijn mooie units ja. een robuuste, eenvoudige unit. en nog 6 cilinder ook 😄
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onbekend Van alles en hebben de trefwoorden motor , versnellingsbak en hydrauliek geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!