Hoe heet zo'n band waar je een oude machine mee kan aandrijven?

Wij hebben een oude Crossley motor die willen wij 1 keer in het jaar starten.
Alleen nu is vorig jaar de band gebroken waarmee wij hem starten.
Heeft iemand er 1, of weet iemand wat de juist naam er voor is.

Thom van Rijssel

Zie link: (voor de nieuwsgierige)
deutzisnice

Reacties

Wimsumar
Beste DeutzisNice: Je bedoelt de aandrijfriem die over het vliegwiel komt te lopen?
MaxxuM4ever
Zo'n band kun je toch laten krammen, heb ik een paar jaar geleden ook gedaan met de aandrijfriem van onze boormachine
GROENEDEERE
Powerbelt
Als het goed is kun je een gebroken belt laten hechten oftewel krammen
+1
mf6290
Die kun je vinden bij kramp onder de naam "eindloze platte riemen", ook de riemverbinders kun je er terug vinden en kun je zelfs zelf monteren. maar echt goedkoop vind ik het allemaal niet. is trouwens een hele mooie machine in het filmpje vind ik.
+2
MartinZaandam
ODV in Zaandam kan zo een riem voor je snijden uit een rol. Zo spannend is dat niet, en zij hebben zat materieel op de rol wat er voor gebruikt kan worden. Zelfs breed gesneden Boom-band (om kleine boompjes tussen piketten recht te laten staan) kan je hier voor gebruiken. Om je oude band nog op te knappen lijkt mij zinloos, dan breekt hij weer ergens anders. Ik heb hier wel een apparaat en krammen en kattenpees om het geheel weer eindloos te maken. ODV kan het ook voor je afschuinen en lijmen, wat je wil
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!