Mc-Cormick D 430 - Olie afgetapt maar nu

Hallo, de versnellingsbak maakte een nogal raar geluid dus heb de olie na de tijd afgetapt of er nog wel goede olie in zat maar die blijkt hardstikke smerig te wezen
Maar volgensmij heb ik ook de verkeerde plug losgedraaid.
kuipers135

Bijlages

(klik om te vergroten)

De plug

(klik om te vergroten)

De olie met waarschijnlijk vocht erdoor

Reacties

Wimsumar
Beste Kuipers: Bij gebrek aan beter, gebruik de documentatie uit de handleiding van de D-439:
Olie verversen versnellingsbak/achterbrug: Afbeelding 41 + 42 + 43 + 44.

drive.google.com/file/d/…

Quote:
de plug

Deze is goed voor het aftappen van het voorste deel van versnellingsbak/achterbrug. Er is echter nog een dieptepunt: onder de aftakas zit de aftapplug voor het differentieel.
Olie: 20 liter SAE 89(W90).

Onderdelenboek D-serie (w.o. de D430):

drive.google.com/file/d/…

T.F.-Vraagbaak:

tractorfan.nl/machine/mccormick/…
kuipers135
@Wimsumar oké dus ik moet hem ook aftappen onder de aftakas waar kan ik de olie bijvullen of peilen? Naast de vernellings pook? Word niet veel wijzer van de handboeken
Wimsumar
Beste Kuipers135:

Quote Reactie van @kuipers135:
Word niet veel wijzer van de handboeken

Nou, jij bent wel heel erg gemakzuchtig hoor! De afbeeldingen in de gebruikershandleiding zijn gemaakt voor trekkerkopers/trekkerbezitters die bij wijze van spreken hun laatste trekpaard er op ingeruild hadden.

Ehhh, ja, vuldop (waarschijnlijk bij jouw 430 op zelfde plek als een 439) bij de versnellingspook en de peilplug rechtsonder het voetenplatform, bij de rempedalen.
kuipers135
@Wimsumar Haha sorry komt omdat ik niet goed in Duits ben...

Dus als ik het goed begrijp zijn de aftapplug die ik heb losgedraaid en die onder de aftakas zitten met elkaar verbonden dus is het verstandig om die ook los te draaien. Heb nu inmiddels als 3 emmers vol met olie. En dan 20l naast de versnellingspook ingieten. Welke plug is van de hydrauliek en de hef?
Wimsumar
Beste Kuipers:

Quote Reactie van @kuipers135:
de aftapplug die ik heb losgedraaid en die onder de aftakas zitten met elkaar verbonden

Nee. De versnellingsbak en achterbrug zijn welliswaar 1 zelfde oliereservoir, maar omdat er 2 dieptepunten in zitten zijn er ook 2 aftapplaatsen. Het maximum olieniveau kan wel op 1 plek gecontroleerd worden omdat de olie op die hoogte vrij heen en weer kan vloeien.

Quote:
hydrauliek en de hef

Zie in de 439 handleiding op afbeelding (bild) 75:
Aftapplug = nr 8.
Vulpeilplug = 7.
Nr 10 is de aanzuigleiding voor de oliepomp. Deze losnemen om vervolgens nr 5, het aanzuigfilter, uit te kunnen draaien (zie ook afbeelding 81).
kuipers135
@Wimsumar oké dus gewoon nog eventjes leeg laten lopen onder de aftakas en dan 20 liter bij de pook erin gooien tot dat er olie rechts aan de zijkant uitloopt.

Hef hydrauliek olie nr 7 heb ik niet enkel 6 & 12 waar moet ik die bijvullen want als ik hem bij de peilstok bijvul schiet het niet op. En waar kan ik die aftappen?
Wimsumar
Beste Kuipers135:

Quote Reactie van @kuipers135:
enkel 6 & 12

Dan lijkt "12" mij een goede vulopening.

Quote:
En waar kan ik die aftappen?

Op de tekening zit een plug, nr 8, vlak bij de topstangbevestiging.
+1
old man jose
?????
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!