Ford 8630 toegelaten bandenmaat?

Hallo,

ik ben opzoek naar de toegelaten bandenmaten voor een ford 8630. De trekker was afgkeurd in de technische controle omdat men bandenmaat volgens hen niet correct was, maar er werd me niet meegedeeld wat er mis was. Nu heb ik 650/65R38 en 540/65R28 liggen op de trekker.Maar via het PVG nummer kan ik niets terug vinden over de toegelaten banden, wie o wie kan mij helpen?

Mvg Michaël

Deel dit topic

Reacties

+1
Nick421
Lijkt me sterk dat een keuring jou gaat verplichten wat voor een maat banden jij op je trekker mag hebben.
Ene heeft brede banden nodig voor werkzaamheden, en de andere smalle (spuit) banden.

Zolang het binnen de maximale 3 meter blijft moet dit toch geen probleem zijn?

Of zijn de huidige banden in slechte staat? (Scheuren etc)
Dit is een oude keuringsregel in België, tegenwoordig mag er een andere bandenmaat op je tractor liggen om te keuren! De load index wordt wel genoteerd als factor op het keuringsattest. Dus je bent met die banden gekeurd. Maar het lijkt me sterk dat ze je op de bandenmaat afkeuren. Waar ze je wel op kunnen afkeuren is de bandenstaat (scheuren en dergelijke).

Als ze er echt moeilijk over doen, kan je altijd het hoofd van keuring er bij roepen voor verklaring. Dat schijnt ook nog wel eens te helpen.
Fendttrisixfan
Ja is alleen de laadibdex die voldoende moet zijn, bandenmaat doet er niet toe
vandewalje
Ja lap,weer 1 die der niks van kende dus..
wouterdp
@vandewalje idd + het feit dat de maat die je er op liggen hebt de correcte maat is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0